Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Летящ старт за ХК "Фрегата“ – Бургас в елитната "А“ републиканска хандбална група
Автор: Екип Burgas24.bg 14:38 / 30.09.2013Коментари (0)1229
©
След 11 - годишно прекъсване Бургас отново има представител в елитната на "А" републиканска хандбална група. Отборът на ХК "Фрегата" Бургас, в който се вля отборът на ХК "Бургас-93" - доскорошен първенец на "Б" РХГ, обединиха усилия с една цел - да покорят върха на "А" РХГ. Отборът бе подкрепен с изявени хандбалисти, действащи и бивши шампиони на България, които ще играят за първи път в бургаски клуб.

Още в първия кръг на новото първенство абсолютният дебютант в елитната "А" хандбална група при мъжете - "Фрегата"-Бургас направи летящ старт, като надигра в морското дерби вицешампиона "Локомотив"-Варна в неговата зала. Успехът има още по-висока стойност като се има предвид, че това е първа среща на много от състезателите пожелали да носят през настоящия сезон екипа на бургаския клуб. 

Предимството на "Фрегата" от 1 гол в края на първото полувреме нарастна до 7 гола - 15 минути преди края, а опитните и рутинирани хандбалисти, сред които двама от шампионски тим на "Добруджа" - Пламен Иванов /вратар/ и Христо Йорданов, още Александър Димитров, Мирослав Симеонов, Димитър Петков, Милен Стоянов и Марио Янчев, успяха да подчинят устрема на младите състезатели на Никола Карастоянов и логично се поздравиха в края с победата 32:31. Над всички в оспорвания двубой за бургазлии взе Димитър Петков завършил с 12 гола.

Президентът на "Фрегата"- Бургас Никола Добрев, който изпълнява и функциите на мениджър на тима, разкри задоволството си от дебютната победа на отбора в елитната "А" група, която при всички случаи ще внесе много настроение в тима преди следващите срещи от есенния дял.

Програмата на първенството отреди втори морски сблъсък само след седмица в Бургас, той ще бъде срещу бронзовите медалисти от "Спартак" Варна, като срещата ще се играе в зала "Никола Станчев" в комплекс "Меден Рудник" в събота, 5-ти октомври от 15.00 часа.

Състав на "Фрегата" - Бургас за мача с "Локомотив"-Варна: Пламен Иванов /вратар/, Мирослав Симеонов - 4 гола, Димитър Петков - 12 гола, Милен Стоянов - 4 гола, Марио Янчев - 2 гола, Христо Йорданов - 3 гола, Александър Димитров - 7 гола, Николай Андреев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: