"Топлофикация Бургас" подпомага детския футбол в града

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:11 / 27.09.2013
656
"Топлофикация Бургас" подпомага развитието на най-популярния сред децата спорт - футбола. Дружеството стана партньор на ДФК "Звездичка" в социално ориентирания му проект "Заедно за децата на Бургас". Проектът цели да създаде база, в която селектираните групи на футболен клуб "Звездичка" да тренират и играят своите мачове на национално и международно ниво. Тренировъчното игрище ще е с размер 2160 кв.м и ще е покрито с изкуствена трева. Изграждането му е финансово непосилно за футболния клуб. Най-сериозно перо е осигуряването на изкуствена трева и точно там се включва "Топлофикация Бургас", която със свои средства помага за нейното закупуване.

Топлофикационното дружество оценява потребността на най-младите жители на Бургас да имат свой "дом", в който професионално да развиват спортните си заложби. В момента в ДФК "Звездичка" тренират над 1000 деца - момчета и момичета, на възраст от 3 до 9 години. Подкрепата на ТЕЦ-Бургас ще ги направи щастливи и ще помогне в усилията за превръщането на града в детската футболна столица на България.

Финансовото подпомагане на талантливите бургаски деца е традиция за дружеството. Шест поредни години то отпуска стипендии на отлични ученици от Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника, за да могат те да развиват задълбочено своите интереси и да реализират мечтите си.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).