Писта Бургас 2013 приключи

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:32 / 23.09.2013
1027
В два изпълнени с адреналин и високи скорости дни, видяхме много битка и емоции. В неделният ден при най-малките, стартовата решетка беше най-пълна. При тях състезанието премина без сериозни инциденти, но въпреки това зрителите видяха появата на автомобил за сигурност. Това се наложи поради разлив на масло по трасето, който след като сейфти кара поведе коланата, беше почистен от организаторите.

Победители в серията станаха съотбетво 1. Ерменко Ерменков със Ситроен Саксо, 2. Огнян Патенов с ВАЗ 2101 и 3. Александър Павлов също със Ситроен Саксо.

В Клас РС, шампионът за 2012 година, станимир Урумов с Трабант не успя да стартира поради технически проблем, получен още в Петъка. Така за Ангел Григорчев остана леката задача без сериозна конкуренция да завърши серията като първенец, и да затвърди лидерската си позиция в генералното класиране за тази година. Втори след успорвана борба с Светослав Ковачев, стана Стоян Апостолов.

При най-силните автомобили борбата беше най-успорвана. Първи потегли Константин Маршавелов, който закъсня със спирането и отвори път на преследващите го Илия Царски и Пламен Камбуров. В крайна сметка Пламен поведе колоната, като нито за миг не успя да се отдалечи от Царски.

Полседваха няколко контакта между двамата и размяна на позициите, когато няколко обиколки преди края, след поредния контакт между двамата - Царски загуби контрол върху автомобила, завъртя се и в последствие силно се удари в биоборд. За щастие няма пострадали, а пилота също е добре. Не можем да кажем същото за неговият автомобил обаче. След края на състезанието, към спортните комисари бяха подадени две контестации. Една от Илия Царски към Пламен Камбуров, и втора от Пламен Камбуров към Илия Царски. След дълго заседание, което приключи преди няколко минути, се стигна до решение и двамата пилоти да бъдат наказани с дискфалификация. Така най-голяма купа отива в ръцете на Маршавелов, който е сигурен шампион за 2013 г.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).