Откриват нови басейни в Бугас и Варна

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:53 / 16.09.2013
781
Плувните спортове в двата най-големи града край морето ще получат ценни подаръци. Съвсем скоро във Варна ще отвори врати новият покрит 25-метров басейн, а през зимата същото ще се случи и в Бургас. Така спортната база в двата региона не само за плуване, но и за водна топка и синхронно плуване, ще се обогати значително.

Преди 3 г. Варна получи първия си покрит басейн "Делфини", построен от общината. Междувременно "Национална спортна база" ЕАД направи основен ремонт на също 25-метровия покрит басейн на "Спортпалас", който вече е идеален не само за тренировки, но и за състезания.

Отделно морската ни столица разполага с най-добрия открит плувен комплекс у нас - "Приморски". В него единият 50-метров басейн е за плуването, а другият - за водната топка, скоковете във вода и синхронистките. И "Приморски" е общински, като издръжката му се поема от кметството, отделило и достатъчно пари за новия 25-метров закрит басейн, който се издигна до "Приморски".

В Бургас през зимата ще отвори врати нов покрит 25-метров басейн в Математическата гимназия, който ще става и за водна топка - има необходимата дълбочина и ширина. В града с пълна пара върви и изграждането с публично-частно партньорство между общината и Българската федерация по борба спортен комплекс, който включва открит 50-метров басейн и закрит 25-метров. Отделно през 2010-а започна да работи 50-метровият "Флора" в Морската градина.

От големите градове у нас най-тежко е положението в Пловдив, който разполага единствено с 25-метров покрит басейн. За сметка на това общината се стяга да строи втори гребен канал.

Източник: в. "Труд"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).