Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Откриват нови басейни в Бугас и Варна
Автор: Екип Burgas24.bg 09:53 / 16.09.2013Коментари (0)780
©
Плувните спортове в двата най-големи града край морето ще получат ценни подаръци. Съвсем скоро във Варна ще отвори врати новият покрит 25-метров басейн, а през зимата същото ще се случи и в Бургас. Така спортната база в двата региона не само за плуване, но и за водна топка и синхронно плуване, ще се обогати значително.

Преди 3 г. Варна получи първия си покрит басейн "Делфини", построен от общината. Междувременно "Национална спортна база" ЕАД направи основен ремонт на също 25-метровия покрит басейн на "Спортпалас", който вече е идеален не само за тренировки, но и за състезания.

Отделно морската ни столица разполага с най-добрия открит плувен комплекс у нас - "Приморски". В него единият 50-метров басейн е за плуването, а другият - за водната топка, скоковете във вода и синхронистките. И "Приморски" е общински, като издръжката му се поема от кметството, отделило и достатъчно пари за новия 25-метров закрит басейн, който се издигна до "Приморски".

В Бургас през зимата ще отвори врати нов покрит 25-метров басейн в Математическата гимназия, който ще става и за водна топка - има необходимата дълбочина и ширина. В града с пълна пара върви и изграждането с публично-частно партньорство между общината и Българската федерация по борба спортен комплекс, който включва открит 50-метров басейн и закрит 25-метров. Отделно през 2010-а започна да работи 50-метровият "Флора" в Морската градина.

От големите градове у нас най-тежко е положението в Пловдив, който разполага единствено с 25-метров покрит басейн. За сметка на това общината се стяга да строи втори гребен канал.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: