Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Консулът на Р Естония награди ватерполистите на СКВТ "Черноморец"
Автор: Екип Burgas24.bg 12:15 / 09.09.2013Коментари (0)856
©
Първи комплект медали от Държавното първенство по водна топка-момчета за сезон 2012/2013 в група "А" спечели отборът на "Черноморец". Със сбор от 10 точки възпитаниците на треньора Петър Йонов се класираха на трето място в първата шестица на България.

Купата за третото място на "Черноморец" в шампионата беше връчена от почетния консул на Р Естония в България Петко Русинов, който е председател на борда на директорите на фирма "Атлантик" АД. Отборът на момчетата участва в първенството именно с финансовата подкрепа на рибопреработвателната компания, която е спонсор на отбора в тази възраст.

Миналия сезон заради субективно проведени нормативи за участие в шампионата, същите тези момчета бяха "изхвърлени" от битката за медали за сметка на други отбори и доказаха, че тяхното място е сред призовата тройка.
Шампион стана отборът на "Аква Спорт" /Варна/, а КПС "Варна" се нареди на второ място. 

Макар и с година по-малки бургаските ватерполисти завършиха с три убедителни победи, една загуба и равенство във финалния турнир, който се проведе от 6 до 8 септември на басейн "Флора". 

"Черноморец" разби "Комодор" /Варна/ с 11:5, "Локомотив-Никола Нанов" /София/ с 14:5 и "Красна поляна" /София/ с 11:3. Единствената загуба нашите момчета инкасираха от миналогодишния шампион КПС "Варна"- 9:14. В заключителния двубой срещу "Аква Спорт" /Варна/ бургаските ватерполисти бяха много близо до спечелването на вицешампионската титла. Две минути преди края на морското дерби "Черноморец" имаше преднина от два гола, но в последната си атака варненци съумяха да изравнят резултата за 6:6.

"Черноморец" ще може да разчита винаги на нашата подкрепа. Децата оправдаха очакванията, като се има предвид, че варненци са с година по-големи от нашите състезатели. При една психологическа подготовка те ще бъдат на първо място", заяви след награждаването почетният консул на Р Естония Петко Русинов.

Поради липса на средства във федерацията за първи път медалистите не получиха извоюваните си отличия, а купите за победителите бяха осигурени от Община Бургас.
Разходите по провеждането на финалния турнир от Държавното първенство по водна топка за момчета, родени 1999 г., група "А", бяха покрити с финансовите средства на клуба домакин- СКВТ "Черноморец". 

Както е известно това се налага заради дължими суми към Министерството на спорта, което спря финансирането на Българска федерация по водна топка. По същия начин ще се проведат и останалите финали в различните възрасти в другите ватерполни центрове на страната. Този сезон бургаската водна топка класира за финали още отборите си при жени, девойки, деца и мъже.

Крайно класиране ДП момчета, сезон 2012/2013: 1."Аква Спорт"/Вн/, 2. КПС "Варна", 3. "Черноморец"/Бс/, 4. "Локомотив-Н.Н."/Сф/, 5. "Комодор"/Вн/, 6. "Красна поляна"/Сф/.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: