Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Черноморец" грабна шампионската титла по плажен хандбал
Автор: Екип Burgas24.bg 10:58 / 05.09.2013Коментари (0)2660
©
Юношеската формация на ХК "Черноморец" до 17 г. извоюва шампионската титла на завършилия в неделя републикански шампионат по плажен хандбал. Бургаските състезатели бяха повече от категорични срещу своите опоненти и заслужено триумфираха със златните отличия и шампионската купа. На второ и трето място се класираха съответно съставите на "Раховец" /Г.О./ и "Асти" /Хасково/.

В Приморско бронзовият медалист от държавното първенство по хандбал на страната /U17/ "Черноморец" не стартира по най-добрия начин. Бургазлии допуснаха отстъпление с 27:29 от "Асти" /Хасково/, загуба, която остана единствената в актива на отбора, воден от треньора Захари Чекичев.

В останалите мачове от груповата фаза обаче нашите безкомпромисно се разправиха с домакина "Приморско" с 20:9, победиха "Труд"/с. Труд/ с 22:10 и ПТГ "Панагюрище" с 38:21.

На финала юношите на "Черноморец" играха много мотивирано и спечелиха оспорвания двубой срещу отбора на "Раховец" /Г. Оряховица/. Успехът с 29:27 донесе златните медали за бургаските състезатели, които след успешното си представяне на държавното първенство бяха короновани за шампиони в своята възраст по плажен хандбал.

Заслужено четирима от възпитаниците на "Черноморец" бяха номинирани сред най-добрите на първенството. Призове получиха: Йоан Джока- за най-добър състезател, Кристиян Казанлиев- за най-полезен състезател и Валентин Вълканов за най-добър вратар. За най-добър треньор бе определен наставникът на шампионите Захари Чекичев.

Държавните първенства по плажен хандбал бяха за юноши, девойки, мъже и жени. Мачовете се играха на плажа на ММЦ- Приморско под патронажа на заместник-министъра на младежта и спорта Йордан Йовчев и кмета на община Приморско д-р Димитър Германов.

Участие в шампионата взеха 33 отбора от цялата страна. Освен юношите на "Черноморец" шампионски титли спечелиха ПТГ "Панагюрище"- при девойки, "Асти" /Хасково/- при жени и мъже. Това беше последният финал от състезателната 2012/2013 г. Само след дни Бургас ще бъде домакин на Балканиадата по хандбал за юноши и девойки до 17 г. Надпреварата ще се проведе в спортна зала "Младост" на 7 и 8 септември.

Шампионите на "Черноморец": Валентин Вълканов, Йоан Джока, Кристиян Казанлиев, Иван Зехирев, Георги Динев, Станислав Василев, Жулиен Русев, Александър Топалов, Валентин Георгиев. Ръководител- Балина Кандилова, треньор Захари Чекичев.

Крайно класиране при U17: 1."Черноморец"/Бургас/, 2. "Раховец"/Г.О./, 3. "Асти"/Хасково/, 4.ПТГ "Панагюрище", 5."Труд"/с.Труд/, 6."Левски"/Левски/, 7."Приморско", 8."Шумен".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: