Отново яхтите "Elan" обраха всички призове на международната регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:28 / 19.08.2013
860
За четвърта поредна година екипажите на яхти Elan 410 с шкипер Георги Михов и Elan 514 с шкипер Стоян Пандев спечелиха призовите места в завършилата късно в неделя XIII-та Mеждународна престижна регата "COR CAROLI BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS". Състезателите показаха съобразителност и висока класа и извоюваха първите места в класовете IRC Racer и IRC Cruiser и съответно се наредиха на първо и второ място и в генералното класиране на оспорваната надпревара. Лично градоначалникът на гр. Варна г-н Иван Портних награди победителите.

Освен професионалните гонки бе проведен и турнир "Pro-Am", в който едновременно участваха професионалисти и аматьори. По този начин ветроходството достига до по - широк кръг от хора. На победителите в "Pro-Am I" бяха раздадени множество предметни награди. Първо място в клас IRC Racers спечели яхта Еlan 410, в клас IRC 2 Cruisers - LZ Yachting, в клас IRC 3 Classic - Muson, a във Free Class приза грабна Blue Magic.

Тринадесетото издание на регатата беше организирано от фондация "Кор Кароли" и Яхт-клуб "Бавария яхтс", като за втора поредна година е подкрепена от генералния спонсор LEXUS. В състезанието взеха участие рекорден брой яхти - 46, които плaваха под флаговете на България, Румъния, Украйна, Русия, Франция, Италия, Германия, Панама, като над 300 състезатели се бориха за "Синята лента на Cor Caroli".
На екипажът на най - бързата яхта, проплавала цялото разстояние по реално време бе връчен престижният приз "Синята лента". Тази година победител стана яхта "Windwalker'' с шкипер Mирослав Станев.

Регата "COR CAROLI" се провежда в памет на подвига на капитан Георги Георгиев, който е първият българин прекосил земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в "Книгата на рекордите Гинес".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).