Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Отново яхтите "Elan" обраха всички призове на международната регата “COR CAROLI – BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS"
Автор: Екип Burgas24.bg 13:28 / 19.08.2013Коментари (0)859
©
За четвърта поредна година екипажите на яхти Elan 410 с шкипер Георги Михов и Elan 514 с шкипер Стоян Пандев спечелиха призовите места в завършилата късно в неделя XIII-та Mеждународна престижна регата "COR CAROLI BAVARIA YACHTS, powered by LEXUS". Състезателите показаха съобразителност и висока класа и извоюваха първите места в класовете IRC Racer и IRC Cruiser и съответно се наредиха на първо и второ място и в генералното класиране на оспорваната надпревара. Лично градоначалникът на гр. Варна г-н Иван Портних награди победителите.

Освен професионалните гонки бе проведен и турнир "Pro-Am", в който едновременно участваха професионалисти и аматьори. По този начин ветроходството достига до по - широк кръг от хора. На победителите в "Pro-Am I" бяха раздадени множество предметни награди. Първо място в клас IRC Racers спечели яхта Еlan 410, в клас IRC 2 Cruisers - LZ Yachting, в клас IRC 3 Classic - Muson, a във Free Class приза грабна Blue Magic.

Тринадесетото издание на регатата беше организирано от фондация "Кор Кароли" и Яхт-клуб "Бавария яхтс", като за втора поредна година е подкрепена от генералния спонсор LEXUS. В състезанието взеха участие рекорден брой яхти - 46, които плaваха под флаговете на България, Румъния, Украйна, Русия, Франция, Италия, Германия, Панама, като над 300 състезатели се бориха за "Синята лента на Cor Caroli".
На екипажът на най - бързата яхта, проплавала цялото разстояние по реално време бе връчен престижният приз "Синята лента". Тази година победител стана яхта "Windwalker'' с шкипер Mирослав Станев.

Регата "COR CAROLI" се провежда в памет на подвига на капитан Георги Георгиев, който е първият българин прекосил земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в "Книгата на рекордите Гинес".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: