Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Елитът на българския конен спорт се събира в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:44 / 30.07.2013Коментари (0)671
В разгара на лятото най-добрите български сътезатели по конен спорт се събират в Бургас. Причината е участието им в двата морски турнира по прескачане на препятствия - Квалификация и Трети национален турнир по конен спорт - "Купа - Бургас 2013". Състезанията ще се проведат последователно в първите два уикенда на август (3-4-ти август и 10-11-ти август). Организатори на събитието са Община Бургас, Българска федерация по конен спорт и Клуб по конен спорт "Кан Крум - Бургас". Интересът към двата турнира е огромен, като досега са се записали над 120 участника.

"Турнирът в Бургас е най-голямото състезение в България, защото е единственото, което се провежда две последователни седмици на едно място. Това позволява на участниците да съчетаят състезанията с почивка, което е една от причините този турнир да е и най-масов", каза председателят на ККС "Кан Крум - Бургас" инж. Георги Баозтев. Той допълни, че обикновено на такива състезания участват 40-50 коня, а максимума, който се постига е 80-90 коня. За Квалификационния турнир, който ще се проведе първия уикенд на август, в Бургас ще се съберат на едно място повече от 100 животни, а за втория турнир - "Купа Бургас 2013" ще дойдат още 20-тина.

"Състезанията са външната изява на една дейност, на която главните й предимства са възпитанието и обучението на подрастващите. Не бива да се мисли, че става дума за елитарен спорт. Покрай проектът за "Океанариума" тенденцията е конната база да се премести в района на старите минерални бани в Бургас. Това ще ограничи силно масовостта и реализацията на възпитателния потенциал на тази дейност", каза инж. Георги Базотев. Той е категоричен, че представата, че конно-спортната дейност трябва да се изнесе извън града е абсолютно погрешна. "Вместо да смятаме, че организацията на живота в България не е дорасла до нивото грамотно да обслужва подобни възпитателни бази, трябва да се стремим да приближим организацията на живот до европейските. Метафорично казано - това, че нямаме култура да си чистим тоалетните, не означава, че трябва да ги изнесем навън, просто трябва да се научим да ги чистим и поддържаме", каза още председателят на бургаския конен клуб.

"Ако трябва да се учим от по-развитите държави, не трябва сляпо да гледаме, че те разполагат с повече средстава, а трябва да обърнем внимание на това как те са ги постигнали. По мое мнение, те са постигнали това развитие с обучение, образование и възпитание. Центровете за получаване на такова естествено, близко до природата образование във всички големи градове на Европа - от Хелзинки до Рим, през Лондон, Петербург и Москва, включвайки всички големи градове в Австрия, Холандия и Германия, са на лесно достъпни места в централните части", коментира още инж. Георги Базотев. Според него общинската администарция показва толкова голям интерес към конно-спортната дейност, че може би ще намерим и правилното отношение.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: