Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
След Австрия най-добрите ни деца в конния спорт идват в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 17:56 / 28.07.2013Коментари (0)602
©
Конна база Lake Arena, разположена в австрийския град Винер Нойщат стана център на 18-дневен спортен празник. Състезатели от няколко европейски страни, сред които и България, се включиха във верига летни турнири - Equestrian Summer Circuit 2013. Страната ни бе представена само в първите 3 дни от състезанието (23.07 - 26.07), когато бяха скачанията на най-младите участници. Детския ни национален отбор имаше възможността да се докосне до традициите, определили Австрия за люлка на конния спорт в Европа.

"Забележително е усилието на Българската федерация по конен спорт да осигури подходяща обстановка на състезателите ни през тази година. Детският ни национален отбор не участва в Европейското първенство, но има възможността да се включи в поредица от турнири, оформящи един цялостен добре организиран тренировъчен график. Това са миналите вече състезания в Будапеща и Винер Нойщат, както и предстоящите турнири в Бургас, Републиканското в Пловдив и Балканиадата в Истанбул". Това каза председателят на ККС "Кан Крум - Бургас" инж. Георги Базотев, който коментира участието на детския национален отбор в австрийския турнир.

"Във Винер Нойщат бургаският състезател Сияна Базотева показа постоянно добро ниво, но имаше и други деца, които се представиха добре. Това са Венцислав Изов от София, Християн Петров от Велико Търново и Ванеса Атанасова от Шумен. Същите състезатели ще се представят и пред бургаска публика в началото на август по време на двата морски турнира", каза председателят на ККС "Кан Крум- Бургас".

"По продължителност турнирите в Бургас са единсвеният български аналог на състезанията във Винер Нойщат, тъй като се провеждат в уикендите на две поредни седмици. Това дава възможност на състезатели и коне да си отдъхнат от дългите и уморителни пътувания в седмицата между двата турнира, като съчетаят почивка и състезания", каза още председателят на ККС "Кан Крум - Бургас".

Клубът, заедно с Община Бургас и Българската федерация по конен спорт са организатори на двете бургаски сътезания, които ще се проведат през първия(03.08. - 04.08.) и втория(10.08. - 11.08) уикенд на август на конна база "Парк Езарото".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: