Млади таланти във футбола ще мерят сили на международен турнир в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 04.07.2013
1489
Тази събота и неделя (6 и 7 юли) в спортен център "Изгрев" детски футболни отбори от Румъния, Сърбия и България ще премерят сили по време на международен турнир. ДФК "Звездичка", със съдействието на Община Бургас и БФС, организира събитието, което е първото по рода си в България.

Право на участие имат момчета и момичета, родени през 2003 и 2004 година. В Бургас 1 срещу друг ще се изправят отбори от шест престижни школи - "Стяуа" (Букурещ), "Спорт тийм" (Букурещ), "Феърплей" (Охрид), "Барса БГ" (София), "Бургасспорт" (Бургас) и "Звездичка" (Бургас), които ще бъдат разделени в две групи по три отбора. Регламентът на надпреварата е съгласуван с УЕФА и БФС.

На гостуващите клубове са осигурени две нощувки с пълен пансион, посещение до Фестивала на пясъчните фигури и много други развлечения за младите спортисти.

За да стимулира развитието на футбола и привлече млади състезатели, ДФК "Звездичка" започва изграждането на тренировъчна спортна база на площадката срещу детска градина "Детелина" в к/с "Славейков". Комплексът ще служи за нуждите на школата и тези на СОУ "Константин Преславски", като ще бъде специализиран само за деца и няма да се отдава под наем.

На 11 юли (четвъртък) на спортната площадка, на която ще бъде построена базата, ще се проведе благотворителен коктейл с цел набиране на средства за реализиране на проекта. Присъстващите ще бъдат запознати със сегашното състояние на базата и промените, които ще настъпят след завършването на комплекса. Петър Алексиев, председател на ДФК "Звездичка" сподели, че на коктейла ще има демонстрации от децата, членуващи в клуба, както и танцови представления.

Футболното игрище ще отговаря на стандартите на УЕФА и от клуба се надяват изграждането да започне до 1 месец.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).