Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Бургаски състезател стана единственият български представител на финала на Гран При за деца в Будапеща
Автор: Екип Burgas24.bg 17:39 / 02.07.2013Коментари (0)941
©
Най-младите попълнения на българският национален отбор по конен спорт - Сияна Базотева и Ванеса Атанасова се представиха и най-убедително на Международния турнир по конен спорт за деца. Състезанието се проведе в дните между 27-ми и 30-ти юни в унгарската столица Будапеща. Предварителна заявка за участие в него бяха заявили отбори от 26 страни, но на състезанието се представиха състезатели от Германия, Полша, Чехия, Словакия, България и Унгария.

Турнирът в Будапеща е първото официално международно състезание, в което участват Сияна Базотева от ККС "Кан Крум" - Бургас и Ванеса Атанасова от ККС "Шумен 2010". Те завоюваха своите места в детския представителен отбор на България сред конкуренция от по-големи състезатели и станаха най-младите български надежди в конния спорт.

"Паркурите, които трябваше да преодоляват състезателите бяха много тежки технически. Някои от тях бяха по-сложни и от стандартите за Европейско първенство. В първия ден на състезанието Сияна се представяше впечатляващо до средата на паркура, когато допусна падане и бе отстранена. Амбицирана подобряваше представянето си всеки следващ ден като на финалното скачане в последния ден - Гран При за деца - се класира 6-та сред 40 от най-добрите деца в Европа. Времето й беше най-добро от всички състезатели и ако не беше непредизвикано бутане на 1 от препятствията на финала - тя щеше да се окичи с шампионската титла", каза Пламен Радославов от ККС "Кан Крум" - Бургас, който е и треньор на Сияна Базотева.

"Ванеса Атанасова показа доста убедителна езда през всичките дни. Резултатите й са постоянни, с добър стил и от нея тепърва ще очакваме високи резултати", каза още Пламен Радославов. Той допълни, че двете момичета са доказали по безспорен начин, че са сред лидерите в детския национален отбор по конен спорт.

"Паркурите са доста различни и много по-трудни от тези, които скачаме в България. Препятствията са с максимални височини, а паркурите са технически много усложнени", каза Сияна Базотева, която не скри удовлетворението от представянето си.

Състезанието в Унгария е най-големият детски турнир в Европа. Той е подготовка и дублира формата на Европейското първенство за деца, което ще се състои след 3 седмици в Испания.

"Изключително съм доволен от атмосферата и опита за професионално отношение на целия детски отбор. Това състезание може да се определи и като "сверяване на часовника" на състезатели и треньори преди Европейското първенство", каза от своя страна председателят на ККС "Кан Крум" - Бургас инж. Георги Базотев. Той отново изрази позицията си, че във време на криза, каквато е обхванала страната ни, е изключително наложително да се обърне внимание на възпитанието и образоването на децата ни. Това става най-добре чрез спорта и като се създадат условия той да е достъпен за повече деца.

Доброто представяне и престижното класиране на българските състезатели в Будапеща може да позволи на страната ни да участва и в Европейския шампионат за деца. Тази седмица предстои треньорите на българския национален отбор да се съберат и да вземат решение дали страната ни ще участва в Европейското първенство в Испания.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: