Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Фестивалът на водната топка привлече още повече привърженици
Автор: Екип Burgas24.bg 16:30 / 01.07.2013Коментари (0)797
©
Най-мащабното събитие за Бургас във водните спортове "Фестивал на водната топка" завърши с победа на спорта и феърплея. В продължение на три дни на открития басейн "Флора" властваха усмивките на децата от удоволствието да играеш и наблюдаваш любимия спорт. В пилотното издание на турнира участваха над 120 състезатели /момичета и момчета/ от Русия, от българските "Ботев 2000" /Враца/, "Локомотив-Н.Н." /Сф/ и "Черноморец". Всички те изнесоха
невероятен спектакъл от двубои, в които демонстрираха умения, сила и красива игра.

Най-голямата атракция за интернационалната публика, която изпълни до краен предел трибуните и подстъпите към басейна, беше демонстративният мач, който изиграха юношите на "Черноморец" и отборът от нос Добра надежда. Южноафриканският тим остава още една седмица на подготовка в Бургас и ще търси реванш за загубата в следващите контроли, които двата състава ще изиграят на "Флора"-та.

"Този фестивал е много е ползотворен за всички нас, които участвахме. Имайки предвид ситуацията в страната в момента- спряно първенство и кризата, в която се намира нашата федерация, децата имат нужда от много игра, много мачове, за да вървят напред и да се развиват. Оценката ми за този фестивал на водната топка е отлична", заяви треньорката на "Ботев 2000" /Враца/ Венетка Начева.

Според нея с примера си домакините от "Черноморец" вече са заразили и други центрове, но проблемът за всички клубове е и финансов. Отлична оценка за фестивала даде и
президентът на Руската федерация по водна топка за Приморски край, Владивосток, Сергей Гарашков, който пристигна в Бургас заедно с отбора на "Усурийск".

"Впечатлени сме от фестивала, който премина

©
отлично, въпреки че за първи път се организира. Нашето желание е да участваме и във второто му издание, което мисля че ще бъде още по-интересно, тъй като разбрах, че ще се включат и други отбори. С такава организация и с такъв прекрасен климат този турнир има бъдеще", каза Сергей Гарашков.

"С фестивала обогатихме спортния живот на децата, популризирахме още повече спорта ни в Бургас. Привлякахме сериозни чужди отбори и се надяваме фестивалът да се популяризира, а догодина още повече чуждестранни отбори да пристигнат. Мнението на колегите, по техните коментарии е, че турнирът ни не отстъпва на познатите такъв тип фестивали в Европа. Решихме тази форма да я приложим в Бургас, което е ново за нас. Натрупахме необходимия опит и се надяваме догодина проявата да бъде много по-обогатена, с културни мероприятия, с опознователни зa региона екскурзии. За нас удовлетворението е, че всички деца останаха доволни" заяви председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

Всички капитани на отбори получиха лично от кмета на Бургас почетна грамота за участието на техните тимове във "Фестивала на водната топка". Димитър Николов изгледа с голям интерес последния мач от фестивала между "Черноморец" и "Ботев 2000", в който бургаските ватерполисти победиха.

Специален коктейл в събота вечер край басейна събра на приятерска среща състезатели, треньори и ръководсители. Фестивалът на водната топка бе организиран с финансови средства на СКВТ "Черноморец", с подкрепата на фирма "Атлантик", ресторанти "Рубаят" и съдействието на община Бургас.

От петък до неделя, 5-7 юли, на басейн "Флора" ще се проведе втори финален турнир от държавния шампионат по водна топка за юноши младша възраст.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: