Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Изместват тренировките край морето с час по-рано
Автор: Екип Burgas24.bg 13:13 / 27.06.2013Коментари (0)798
©
Високите температури в Бургас принудиха организаторите на откритите лекоатлетически тренировки да променят часа на спортните занимания.

От 06.07.2013г. тренировките край морето, водени от Петър Петров - най-бързият българин, ще започват с час по-рано - в 09:00 часа. Децата от Бургас, желаещи да спортуват, ще могат да правят това всяка събота край Параклиса в Морската градина, а сборният пункт на желаещите е до двата пилона със знамената (срещу "Тропикана"). Организатор на спортните мероприятия е Клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас, а инициатор на идеята е председателят на клуба инж. Георги Базотев, който е и президент на фармацевтична компания "Фаркол" АД.

"Във време, когато сме обградени от много лични и обществени проблеми, е най-наложително да се обърне повече внимание на начина на живот и възпитанието на децата, а това става най-добре чрез спорта", категоричен е инж. Георги Базотев.

Децата, включили се в откритите лекоатлетически тренировки ще имат възможност да се учат от олимпийският медалист и национален рекордьор в леката атлетика Петър Петров, от неговия ученик и републикански шампион Петър Колев, както и от заслужилия треньор Георги Бахчеванов.

"Тренировките, които провеждаме всяка събота в Морската градина на Бургас са под мотото "Спорт за здраве". Идеята ни е да подобрим културата на движение на децата", каза най-бързият българин Петър Петров.

Ползите от леката атлетика разясни и заслужилият треньор Георги Бахчеванов: "На първо място леката атлетика е в основата на всички спортове, защото помага за развитието на общата култура на движение.

До 90-та година от 1-ви до 4-ти клас всички спортисти, независимо от спорта, който практикуват - от плувеца до алпиниста - минаваха през пионерски четирибой. Той представлява основата на лекоатлетическите дисциплини - 60м. гладко бягане, висок скок, дълъг скок и хвърляне на топка. Леката атлетика развива бързината, силата, издръжливостта, гъвкавостта, координацията и интелекта".

Бахчеванов, заедно с Петър Петров и Петър Колев очакват бургаските малчугани всяка събота сутрин в Морската градина.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: