"Звездичка" с покана за световното клубно първенство

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:12 / 27.06.2013
473
Ново международно признание за ковачницата на таланти в Бургас - ДФК "Звездичка". Организаторите на световното клубно първенство за ученици в Хановер - Германия са изпратили покана до школата с почетен президент Анатоли Нанков. Състезанието е през 2015 г., но още от сега се иска потвърждение на участниците. На географски прицип са посочени кои точно отбори да бъдат извикани. От бившия соцлагер бургаските момичета и момчета са сред малцината на които се гласува доверие.

Домакините са направили стиковка с УЕФА и лично с директора на направление "Детско-юношески футбол" Франк Лудолф. Той е препоръчал "Звездичка", подчертал дебело огромното израстване на школата за отрицателно време и дал за пример големия брой организирани масови турнири, на един от които гост бе заместникът на Лудолф - евреинът Мордехай Шпиглер. "Вероятно ще приемем това предизвикателство. За нас е чест, имаме две години за подготовка и вярвам, че децата ще очароват. Правим всичко в тяхно име", сподели Петър Алексиев, председател на ДФК "Звездичка".

Другата събота и неделя бургаският детски клуб ще домакинства на международен турнир с участието на шест тима за наборите 2003 и 2004 година. Тази спортна проява е поредната за 2013, която дава възможност на даровитите футболисти да развият своите качества и да обменят опит със свои връстници. Съорганизатор е община Бургас, като срещите ще са на спортен център "Изгрев". Два дни по-късно - на 11.07 ДФК "Звездичка", партньори и родители организират благотворителен коктейл за набиране на средства за изграждането на тренировъчната база в к/с "Славейков". С общи усилия са осигурени по-голяма част от средствата за строежа на новия дом на "звездичките", но за екипа е непосилно закупуването на изкуствената трева и дренажната система. "Вярваме, че ще ни се подаде ръка за тази благородна кауза. Децата на Бургас заслужават да имат своя професионална клубна база, на която да работят усърдно, за да станат добри като своите идоли, категорични за спортни специалисти.

Към днешна дата "Звездичка" ползва физкултурните салони на бургаските учебни заведения под наем. Тази практика ще продължи и занапред, понеже на място се усвоява футболната азбука по харесвана методика на обучение. "За специализирана подготовка е важно да имаш своя база и да бъдеш независим откъм часове за ползване. Нека мечтата на децата и техните треньори се сбъдне, приканваме приятелите на спорта да ни подкрепят", заяви Петър Алексиев.

По-паметливи напомнят, че дарителските жестове е редно да се върнат като бумеранг и напомнят за ушитите спортни екипи за всички детски градини и солидна част от училищата със съдействието на "Звездичка". Сега са на път да се изградят нови спортни площадки в част от учебните заведения, пак чрез намирането на спонсори от страна на школата.

Междувременно шефката на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителен адрес до клуба за запомнящото се участие в деня на олимпийския спорт, когато малките спортисти бяха сред тези, които запалиха символично олимпийския факел и направиха образцови футболни демонстрации в няколко квадрата. Първият олимпийски шампион по бокс на България - Георги Костадинов не скри задоволството си и прегърна най-малката възпитаничка на клуба Наталия, която е на годинка и седем месеца.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).