Шест отбора от Русия пристигат за фестивала на водната топка

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:16 / 24.06.2013
945
Над 120 състезатели от 18 отбора ще вземат участие в най-мащабното спортно събитие във водните спортове, което някога се е провеждало в Бургас. От 28 до 30 юли басейн "Флора" ще приеме пилотното издание "Фестивал на водната топка", домакин на който е СКВТ "Черноморец". За състезанието в морския ни град ще пристигнат шест отбора от Русия, а българската водна топка ще бъде представена от съставите- момичета и момчета на "Ботев 2000" /Враца/, "Локомотив-Н.Н." /Сф/ и "Черноморец". Надпреварата е за деца, родени 2000 г. и по-малки. Желанието на организаторите е чрез фестивала да се насити спортният календар за по-малките /до сега турнири са се провеждали за по-горните възрасти/. Събитието ще послужи за реклама на популярния в цял свят олимпийски спорт и приобщаването на подрастващите към него. Идеята на СКВТ "Черноморец" е фестивалът на водната топка да се превърне в атракция на туристическия сезон.

Участието на ватерполните отбори ще бъде стимулирано с награди, като официално класиране няма да има.

"Искаме децата да играят освободено в по-лека среда, а това може да се постигне без официално класиране, което обикновено е в тежест на състезателите. Целта ни е ецата да придобият тактически и физически умения. По време на фестивала ще проведем треньорски беседи, на които ще споделим опита си в работата с подрастващите", разкри председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

Организаторите от бургаския клуб вече осигуриха нов комплект врати, които ще бъдат официално "тествани" по време на мачовете. На басейн "Флора" със собствен ресурс СКВТ "Черноморец" изгради летни съблекални за отборите, а изкуственото осветление ще позволи двубои да се играят и в тъмните часове на денонощието.

В подготовка за фестивала по водна топка ватерполистите на "Черноморец" направиха истински маратон от контролни срещи два уикенда поред. Бургазлии имаха за съперник отбора на руския "Щурм", който за поредна година избра за подготовка Българското черноморие.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).