Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Шест отбора от Русия пристигат за фестивала на водната топка
Автор: Екип Burgas24.bg 10:16 / 24.06.2013Коментари (0)944
©
Над 120 състезатели от 18 отбора ще вземат участие в най-мащабното спортно събитие във водните спортове, което някога се е провеждало в Бургас. От 28 до 30 юли басейн "Флора" ще приеме пилотното издание "Фестивал на водната топка", домакин на който е СКВТ "Черноморец". За състезанието в морския ни град ще пристигнат шест отбора от Русия, а българската водна топка ще бъде представена от съставите- момичета и момчета на "Ботев 2000" /Враца/, "Локомотив-Н.Н." /Сф/ и "Черноморец". Надпреварата е за деца, родени 2000 г. и по-малки. Желанието на организаторите е чрез фестивала да се насити спортният календар за по-малките /до сега турнири са се провеждали за по-горните възрасти/. Събитието ще послужи за реклама на популярния в цял свят олимпийски спорт и приобщаването на подрастващите към него. Идеята на СКВТ "Черноморец" е фестивалът на водната топка да се превърне в атракция на туристическия сезон.

Участието на ватерполните отбори ще бъде стимулирано с награди, като официално класиране няма да има.

"Искаме децата да играят освободено в по-лека среда, а това може да се постигне без официално класиране, което обикновено е в тежест на състезателите. Целта ни е ецата да придобият тактически и физически умения. По време на фестивала ще проведем треньорски беседи, на които ще споделим опита си в работата с подрастващите", разкри председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов.

Организаторите от бургаския клуб вече осигуриха нов комплект врати, които ще бъдат официално "тествани" по време на мачовете. На басейн "Флора" със собствен ресурс СКВТ "Черноморец" изгради летни съблекални за отборите, а изкуственото осветление ще позволи двубои да се играят и в тъмните часове на денонощието.

В подготовка за фестивала по водна топка ватерполистите на "Черноморец" направиха истински маратон от контролни срещи два уикенда поред. Бургазлии имаха за съперник отбора на руския "Щурм", който за поредна година избра за подготовка Българското черноморие.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: