Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Състезател на "Кан Крум“ замина на лагер с детския национален отбор по конен спорт
Автор: Екип Burgas24.bg 11:28 / 21.06.2013Коментари (0)870
©
Сияна Базотева от ККС "Кан Крум" е единственият бургаски състезател, който замина на спортен лагер с детския национален отбор по конен спорт.

От 19-ти до 25-ти юни в модерната конна база "Тракиец" в с. Житница младите български надежди ще се подготвят за участието си в голямо международно състезание в Будапеща, което ще се проведе в края на месеца. Състезанието в Унгария е най-големият детски турнир в Европа с участници от 26 държави. Самият турнир е подготовка и дублира формата на Европейското първенство за деца, което ще се състои в началото на юли в Испания.

Доброто представяне и престижното класиране на българските състезатели в Будапеща ще позволи на страната ни да участва и в Европейският шампионат за деца.

"В Унгария ще стартират 6 деца, като за бургаска гордост Сияна Базотева от ККС "Кан Крум" е една от тях. До момента Сияна има едни от най-стабилните и добри постижения, въпреки че е една от най-малките в тази възрастова група. Труда и упоритостта й позволиха да се нареди сред по-големите на всички контролни състезания за националния отбор", каза инж. Георги Базотев, председател на ККС "Кан Крум" - Бургас. Той е категоричен, че независимо от резултатите, които ще постигне Сияна в Будапеща и вероятно на Европейското първенство за деца, участието й в националния отбор е израз на успешните усилия и високото ниво на всички членове на ККС "Кан Крум", постигнати при липса на подкрепа от бургаската общественост.

"През последните 2-3 години се забелязва видимо развитие на конно-спортната дейност в България. Това до голяма степен се осъществява и чрез дейността и добрите практики, въведени от ККС "Кан Крум" - Бургас, каза още председателят на бургаския клуб по конен спорт. ККС "Кан Крум" - Бургас показа, че да се учиш от другите е сила, а не слабост. Пример за това е организирането за първи път в България на изнесени спортно-обучителни лагери, които имат за цел обмяна на опит и добри практики с другите български клубове по конен спорт.

Бургаският конен клуб използва всички добронамерени средства, за да развива по-масово полезната и уважавана в цял свят конна-спортна дейност. "Все още не сме използвали средствата на съдебните инстанции, за да се решат наложените от общинска администрация пречки за по-масово участие на бургаските деца в конно-спортната дейност.

Клаузата в правилника за дейността в конна база "Парк Езерото" - Бургас, забраняваща на спортните сдружения да практикуват дейности, извършвани от ОП "Спортни имоти" означава, че на спортния клуб е позволено да извършва само дейности, които ОП "Спортни имоти" не практикува в базата, което е абсурдно", казва с нескрито огорчение инж. Георги Базотев и допълва, че както преди 2 години Бургас даде пример на цяла България за добро взаимодействие между спортни сдружения и общински структури, така сега типично по български показва, че всяко добро начинание е способно да привлече повече врагове отколкото приятели. Той уточнява, че не става дума за допълнителни общински средства, а да не се спира възможността сдруженията сами да се издържат.

"Закона за физическото възпитание и спорта не допуска съществуването на сдружения с общинско участие, защото като обичайни собственици на спортните бази в страната се създават условия за злоупотреби с правата на обществените сдружения. Напоследък се развиваме точно в тази посока, която Закона се опитва да избеге", обясни още Базотев. Той допълни, че на среща между представители на бургаския клуб, Българската федерация по конен спорт (БФКС) и общинска администарция е установено, че за промени в положителна посока може да се мисли след месец септември.

"Мястото, на което се намира в момента конната база е част от парцел, отдаден на концесия за строеж на "Океанариум". Като се има предвид, че според концесионера "Мостовик" строителните работи по проекта за "Океанариума" започват в началото на последното тримесечие на годината, се разбира, че може да постигнем договореност за успешно взаимодействие когато базата вече няма да съществува", каза председателят на бургаския клуб.

Той обаче е категоричен, че именно сега, във време на криза, е много важно да се обърне внимание на спорта и да се създадат условия той да е достъпен за повече деца.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: