Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Кметът награди състезателите от клуб по свободна борба “Черноморец"
Автор: Екип Burgas24.bg 16:11 / 13.06.2013Коментари (0)2267
©
Петима от състезателите и техните треньори - Димитър Пеев, Илиан Стефанов и Кирил Димитров - от клуб по свободна борба "Черноморец" - гр. Бургас бяха лично поздравени и наградени от кмета Димитър Николов за успехите, постигнати на приключилия Държавен личен отборен шампионат по свободна борба.

В крайното отборно класиране бургаският тим зае второ място с 52 точки, само с точка по-малко от отбора на ЦСКА. Второ отборно място бе достигнато и при момичета, а трето при кадети и деца.

Шампионски титли донесоха Кирил Терзиев в категория до 74кг., обявен за най-резултатен състезател в първенството с още 4 убедителни победи, и световният и европейски шампион в свободната борба Николай Паслар в категория до 84кг. Други три бронзови медала бяха добавени към колекцията на клуб "Черноморец" от Диян Пеев в категория до 55кг., Светослав Димитров - до 84 кг. и Ханджер Юмер- до 72 кг.

Треньорите и състезателите коментираха, че такъв успех за бургаската школа по свободна борба не е имало

©
от 1986 година, когато тя е била първа в страната. Президентите на клуб по свободна борба "Черноморец" - Стефан Георгиев, и клуб по класическа борба "Черноморец" Георги Сталев, имат идея за обединение на двата клуба, която е подкрепена и от кмета Димитър Николов.

Бенчо Бенчев, член на управителния съвет на клуба, коментира, че дейностите, извършвани от ръководството са в правилната насока и дават своите резултати. Г-н Бенчев се надява, че тези постижения ще възбудят интереса на младите хора в свободната и класическата борба и ще привлекат повече нови състезатели.

На награждаването присъстваха Лорис Мануелян - заместник кмет по здравеопазване и спорт, и Веселина Деведжиева - началник отдел спорт.

Община Бургас ще продължи да подкрепя клуб по свободна борба "Черноморец" и всички спортни клубове на територията на града. Нека пожелаем успех на състезателите на предстоящото световно първенство по борба, което ще се проведе през септември 2013г. в Будапеща.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: