ПК "Метропол" дръпна напред в щафетното плуване

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
14:09 / 13.06.2013
1051
На старта от поредицата летни турнири "Метропол" постигна отличен успех в щафетното плуване, като се класира на четвърто място в държавния личен- отборен шампионат по плуване за деца "Златна рибка" /9-10 г./. На комплекс "Приморски" във Варна от 22 тима постижението записа смесената щафета на клуба в състав Стелян Василев, Георги Колев, Константин Сулев и Христеян Маслев. На 4х50 м кроул много малко не достигна на бургаското каре /с една промяна в тима- вместо Георги Колев плува Стоян Иванов/ да заеме място сред призьорите, като нашите финишираха с шесто време.

Дебют в официално състезание направиха три от възпитаничките на ПК "Метропол", които успяха да покрият норматива за входна дисциплина на 200 м св. стил на 50-метров басейн. Отлично във водите на "Приморски" се представиха Мила Кънева, 9-годишните Мариела Трайкова и Теа Мария Амарис, която живее и тренира в Лас Вегас, но вече второ лято се подготвя с бургаския клуб.
В групата от 10 състезатели на ПК "Метропол" достойно в шампионата се представиха още Тодор Желязков и Борис Крумов.

"За нашия клуб успехът на отбора в шампионата "Златна рибка" е много голям. Резултатите, които нашите деца постигнаха, на са случайни. Напротив, дори бяха очаквани. Успехите ни са в резултат от целенасочената подготовка, която водим заедно с моите колеги в клуба", съобщи треньорката Хариета Гарибян.

В ДЛОП "Златна рибка участваха над 330 състезатели от 44 клуба. От 14 до 16 юни предстои ДЛОП във възрастова група "Весели делфин", който отново ще се проведе във Варна.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).