Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Черноморец" спечели бронзовите медали от ДП за U17
Автор: Екип Burgas24.bg 21:41 / 12.06.2013Коментари (0)1742
©
Успешен завършек на спортно-състезателната 2013 година записа хандбален клуб "Черноморец". След бронзовите отличия от турнира за купата на България нашите състезатели извоюваха още един комплект медали, които те спечелиха в дебютното си участие на държавното първенство за юноши старша възраст до 17 години. Бургаският тим се окичи с бронза и вдигна купата на финалите в тази възраст, успех, който го утвърди на третото място в страната.
В надпреварата, която се проведе във Варна, сили мериха осемте най-силни хандбални школи в страната. На полуфинала "Черноморец" отстъпи от шампиона "Спартак" /Вн/ с 16:35, а в спора за бронзовите отличия елиминира "Локомотив" /Мездра/ с 34:20.

"Със спечелените бронзови медали от турнира за купата на България и със сега спечелените отличия в държавното първенство доказахме, че "Черноморец" е трети отбор в България, което е реален резултат. Отборът ни игра без една от основните си фигури в състава- Божидар Янчев, който поради здравословни проблеми пропусна финала. След месец и половина следоперативно лечение на терена се завърна Иван Кючуков, който се включи добре в мачовете. Доволни сме от това, което постигнаха момчетата през този сезон. До финала стигнахме без нито една изигр
ана контролна среща. Отборът тренираше разделен на две групи заради различните смени, в които учиха нашите състезатели", заяви треньорката Анна Бирюкова.
"Шампионите от "Спартак" тренират заедно от години. Хандбалистите на "Добруджа" са от спортното училище в Добрич и при тях подготовката е двуразова. Поради липса на средства за първи път "Черноморец" участва в държавното първенство на тази възраст", уточни Бирюкова.
Златните медали от шампионата спечели носителят на купа България "Спартак", който на финала победи с 38:30 "Добруджа".

В своята предварителна група бургазлии имаха за съперник "Железничар" /Сф/, "Левски" /гр. Левски/ и "Добруджа". За полуфинала възпитаниците на треньорското трио Анна Бирюкова, Светлана Дердова и Захари Чекичев се класираха след като победиха "Левски" с 28:17, завършиха с равенство 13:13 срещу "Железничар" и отстъпиха от вицешампиона "Добруджа" с 19:26.

Съставът на "Черноморец": Валентин Вълканов, Георги Петров, Георги Динев- к., Гочо Поптолев, Кристиян Казанлиев, Стоян Станков, Жулиен Русев, Иван Кючуков, Александър Топалов, Костадин Георгиев, Иван Кирязов, Виктор Антонов, Валентин Георгиев, Марио Хулка.
Класиране от Държавно първенство по хандбал за юноши старша възраст:
1. Спартак- Варна
2. Добруджа- Добрич
3. Черноморец- Бургас
4. Локомотив- Мездра
5. Локомотив- Варна
6. Левски- Левски
7. Опака- Опака
8. Железничар- София







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: