"Акула" с цял мач при победа на Бългярия над Андора

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
09:39 / 02.06.2013
1548
Младежкият национален отбора стартира с победа участието си в квалификациите за Евро 2015. В мач от група 2 възпитаниците на Михаил Мадански спечелиха с 3:0 срещу Андора в Ловеч. На 5 юни "лъвовете" ще изиграят и втория си двубой в потока, като в 18:00 часа гостуват на андорците.

В 8-та минута Тодор Неделев стреля от фаул, като не успя да уцели вратата. Четвърт час след началото на мача Живко Петков бе изведен очи в очи с Даниел Винардел след прозорлив пас на Ивайло Чочев. Силният удар с десния крак на нападателя на Нефтохимик излезе в аут.

180 секунди по-късно Неделев и дебютантът Божидар Васев направиха двойно подаване, след което играчът на Ботев (Пловдив) овладя топката и от границата на наказателното поле я изпрати в долния ляв ъгъл на андорската врата - 1:0. Това бе първи гол за Неделев с екипа на младежкия национален отбор.

В 21-та минута Чочев изведе на отлична позиция Радослав Кирилов, а Винардел спря головия изстрел на крилото на Лумедзане. Минута преди края на първото полувреме Кирилов пусна топката в коридор към друг дебютант - Вилян Бижев. Нападателят на Ливърпул веднага подаде успоредно към непокрития Живко Петков и този път високият таран бе безмилостен - 2:0. Той също откри головата си сметка за България (U21).

След почивката България понамали темпото, но въпреки това стигна до още едно попадение. В 49-та минута Тодор Неделев центрира от корнер от ляво на вратата на Андора, Чочев засече с глава, но след рикошет се стигна до нов ъглов удар. Неделев пак "качи" топката на главата на Чочев и този път резултатът стана класически. Футболистът на ЦСКА пък ознаменува своето второ попадение за младежкия тим, а също така и първо на българска територия.

Пет минути преди края Михаил Мадански пусна в игра роденият на 12 декември 1996 година Стефан Велков. 16-годишният талант се превърна в един от най-младите дебютанти в историята на младежкия национален отбор и даде още една опция пред старши-треньора при обмислянето на варианти за формацията на отбраната.

Съставът на Михаил Мадански тръгва за Андора рано сутринта в понеделник, 3 юни, като полетът от София е в 7:10.

Съставът на България (U21):
Димитър Евтимов, Антон Недялков, Асен Георгиев (85 - Стефан Велков), Георги Терзиев - капитан, Иван Горанов, Тодор Неделев, Божидар Васев (61 - Ерик Почански), Ивайло Чочев, Радослав Кирилов, Живко Петков, Вилян Бижев (64 - Александър Колев)



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).