Приморско ще има ново мултифункционално спортно съоръжение

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
17:03 / 23.04.2013
1294
Първа копка за реализирането на модерна спортна зона, финансирана по програма "Трансгранично сътрудничество" на ЕС бе направена днес в двора на СОУ "Никола Вапцаров" в Приморско. В церемонията участваха кметът на общината Димитър Германов и областният управител Константин Гребенаров. Общата стойност на проекта възлиза на над 400 хил. евро. Дейностите по изграждането на зоната са по проект "Добри партньори - здраво бъдеще", който включва изграждане на футболно, комбинирано волейболно, тенис и баскетболно игрище, както и фитнес площадка на открито. Според градоначалника на Приморско, първата копка е само старт на широка мащабна акция в общината по реализацията и на други подобни проекти.

"Спечелените от нас проекти са резултат на усърдна работа и добра комуникация между общинска администрация и институциите. Имаме амбицията и съм убеден, че ще продължаваме да развиваме в положителна посока града ни, каза градоначалникът на Приморско.

Губернаторът на бургаска област от своя страна поздрави общината за бързата подготовка по реализацията на проекта. " Като жител на Созопол искрено ви завиждам, на вас жителите на Приморско, за всичко това, което ще ви се случва с инициативен и можещ човек като вашия кмет", каза Константин Гребенаров. Той уточни, че през последните четири години на територията на областта са стартирали много проекти от този тип по Трансгранично сътрудничество. Губернаторът благодари на присъстващите на церемонията кандидат - депутати на ГЕРБ Ивелина Василева и Димитър Бойчев за личната им ангажираност към развитието на икономиката и туризма в областта и в частност към община Приморско.

Ръководителят на проекта Красимира Петкова съобщи, че днешния ден поставя началото на изграждането на модерна спортна зона в Приморско. Проектът се финансира по програма "Трансгранично сътрудничество" между България и Турция и трябва да приключи на този етап до 15 юни в морската община.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).