Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Дебютантите на СКВТ "Черноморец" се класираха за финалите
Автор: Екип Burgas24.bg 10:02 / 18.04.2013Коментари (0)654
©
Пет отбора на бургаската водна топка ще играят на финалите от държавните първенства този сезон. След съставите на жени, девойки, момчета и мъже за заключителния етап от надпреварите се класираха и децата на СКВТ "Черноморец". 

Възпитаниците на треньора Светозар Владков /родени 2001 г. и по-малки/ извоюваха място в първата шестица след като записаха три категорични победи, едно равенство и загуба в квалификациите. Всички ватерполисти получиха отлична оценка за представянето си, а специални похвали получиха най-малкият в състава Виктор Узунов и капитанът Христо Ангелов.

На столичния басейн "Диана" в група "Б" бургаските ватерполисти се наложиха с 14:1 срещу "Левски" и с по 13:1 срещу КВТ "Ботев" /Враца/ и "Черно море" /Варна/. Без победител завърши морското дерби с "Комодор" /Вн/- 7:7. С равенство можеше да приключи и двубоят срещу "Ботев 2000", но две секунди преди края на мача "акулите" пропусна да изравни от дузпа и врачани спечелиха срещата с 10:9. 

"Напрежението беше голямо за всички ни, както и емоциите. Това беше първо официално състезание за децата в тази възраст. В мачовете отборът показа, че в клуба се работи. На лице са компонентите на играта- плуване и техника. Срещу силни съперници обаче има разминаване в сработването- пропускаме дузпа, извършваме неправилно влизане и всичко това е резултат от дефицита на игрова подготовка. Нещо, което се наблюдава и при другите ни възрасти поради липса на достатъчно контроли", каза председателят на СКВТ "Черноморец" Петър Йонов. 

От 12-те отбора освен "Черноморец" за финалната шестица се класираха "Ботев 2000", варненският "Комодор" и завършилите на първите три места в група "А"- "Локомотив- Н.Н.", шампионът в тази възраст КПС "Варна" и "Славия".

Във втория поток за разпределение на местата от 7 до 12 позиция продължават столичните "Левски" и "Красна поляна", варненските "Аква спорт", "Дръзки" и "Черно море".

Бургаският "Черноморец" е кандидат за домакинство за следващия финален кръг. Във всички възрасти ватерполистите ни са с шансове и амбиции да се окичат с медали. За постигането на целите обаче е необходима база. Предстои най-важния етап от подготовката за първенството, а бургаските състезатели няма как да влязат във върхова форма, продължавайки да тренират на маломерния басейн в Младежки дом. Твърденията от ОП "Спортни имоти", че басейн "Флора" ще може да работи 10 месеца в годината благодарение на подгряващата водата инсталация, останаха като сън в лятна нощ вече трета година. В света на мечтите потъна и намерението басейнът да бъде регистриран от Международната федерация по плувни спортове, за да се провеждат на него състезания от световен ранг. Тези дни басейн "Флора" трябва да получи лиценза си и очакваме той да е за втора категория /позволява провеждане на състезания от вътрешния календар/. Причината- липсата на сервизни помещения и трибуни, които за тези три години така и не бяха изградени. 

Съставът на "Черноморец": Даниел Парашкевов, Марин Славов, Валери Тончев, Евгени Енев, Янислав Стоянов, Стоян Ходулов, Никита Степанов, Виктор Узунов, Иван Синицин, Христо Ангелов, Мартин Гаров, Михаил Кошничаров, Радостин Костадинов.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: