Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
"Червените дяволи" и "росонерите" в спор за купа "Звездичка Бургас"
Автор: Екип Burgas24.bg 11:43 / 15.04.2013Коментари (0)626
©
Детската Шампионска лига в Бургас чука на врата, а зад самата порта са затаили дъх близо хиляда момичета и момчета. Възпитаниците на ДФК "Звездичка" са в очакване да нахлуят на зеления килим и да разгърнат потенциала си в интригуващите двубои. 

Шампионската лига напълно ще оправдае наименованието си. В спор за челните места при учениците от началните класове ще се включат отборите на "Ман"/Ю/, "Милан", "Барселона", "Ювентус", "Челси", "Динамо"/К/, "Ливърпул", "Ман"/С/, Арсенал", "Тотнъм", "Валенсия", "Фулъм", "Реал"/М/ и "ЦСКА". 

Всъщност гостуването на тези грандове на бургаска земя се отлага във времето. Самите учебни заведения които ще вземат участие- 14 на брой, са кръстили отборите на любимите си клубове. В сърцата им обаче запазено място има тяхната школа "Звездичка" където усвояват и ще усъвършенстват своите умения под ръководството на треньорите си. 

Двубоите са фискисирани за 27 и 28 април в общинския спортен център "Изгрев". В първия ден са квалификациите в четирите групи. За финалите се класират победителите във всяка една. Две от учебните заведения ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Свети Княз Борис 1" излизат с чисто нова спортна екипировка. Със съдействието на "Звездичка", тя бе платена и дарена от водещи фирми в региона. Всеобщото желание е и останалите училища да се сдобият с качествена екипировка в близко бъдеще. Вече се водят разговори с физически и юридически лица. Социалната политика на бургаската школа е похвална. 

Миналата година по същото време бе дарена на 24 детски градини в Бургас пъстроцветна футболна екипировка на стойност 20000 лв. като сумата бе предоставена от "Странд Мол". Отделно ДФК "Звездичка" се придържа към сивмолични такси, а жестовете към близнаци, тризнаци, полусирачета и сирачета са похвални. 

Симпатизиращите на школата се надяват скоро "звездичките" да имат собствена клубна база която ще спомогне още повече за израстването на малките последователи на най- популярния спорт. За изграждане на тренировъчен комплекс своята подкрепа вече изразиха община Бургас, министерствата на спорта и образоването, БФС, УЕФА и водещи държавни и частни фирми. За предстоящата надпревара на Лазаровден и Цветница в края на април, шанс за изява ще имат родените през 2003, 2004 и 2005 година- все набори с талантливи деца. Малка част от тях взеха участие през този уикенд в градски турнир с други футболни школи като класирането е според очакванията независимо, че противниците са разполагали с по- голяма резервна скамейка и обиграни селекции. 

Черешката на тортата в детската Шампионска лига ще са порасналите бебета от бургаските детски градини. Поредното състезание за малчугани от четири до шест годинки се очаква отново да послужи за пример както в досегашните си издания. Срещите на 11 и 12 май, а финалите са на 18 май отново в спортен център "Изгрев". Фирмите които подават ръка за наградния фонд са истински фенове на детския и масовия спорт и посочват ДФК "Звездичка" за негов флагман.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: