Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
"Черноморец" ще играе на финала по водна топка
Автор: Екип Burgas24.bg 12:19 / 21.03.2013Коментари (0)1394
©
С четири категорични победи в квалификационния турнир по водна топка отборът на "Черноморец" се класира в първата шестица и ще спори за отличията във възрастова група момчета, родени 1999 г. и по-малки.

В тридневната надпревара /от 15 до 17 март/ на 50-метровия басейн "Диана" в София с година по-малките възпитаници на старши треньора Петър Йонов показаха класа и нанесоха разгромни загуби над своите опоненти в група "Б". В първия мач от квалификацията бургаските ватерполисти победиха с 15:5 "Ботев 2000" /Враца/. Още във втората част в игра влязоха всички резерви, а за някои от момчетата това беше дебют в официален мач. В турнира не участваха двама от титулярите ни, които имаха ангажимент към учебните си заведения, съобщи Петър Йонов.

В резултат на мотивираната игра и огромното желание за още успехи "Черноморец" надви "Комодор" /Варна/ с 16:7. Отново с резервите си бургаският тим се справи без проблем срещу столичните ЦСКА и "Левски", които победи съответно с 11:3 и 16:1. Единствената загуба нашите ватерполисти инкасираха от претендента за титлата "Аква Спорт" /Варна/. Поредица от грешки в играта на бургазлии позволи на варненци да спечелят с разлика мача- 10:2.

Така в предстоящите два финални турнира освен "Черноморец" за класирането от 1 до 6 място ще участват още три морски отбора. Това са КПС "Варна", "Аква Спорт" и "Комодор" /Варна/. Места в първата шестица заеха столичните "Локомотив-Н.Н." и "Красна поляна".

След квалификациите от държавното първенство, където се включиха 12 отбора, класиралите се от 4 до 6 място в групите тимове формираха втора шестица. За места от 7 до 12 позиция ще спорят съставите на "Славия"/Сф/, "Ботев"/Враца/, "Арда-Уникум"/Кърджали/, "Ботев 2000"/Враца/, столичните "Левски" и ЦСКА.

По програма първият финален турнир ще се проведе от 10 до 12 май, а вторият е в края на месец септември.

За КВТ "Черноморец" това беше трето състезание от общо 18 в календара на БФВТ. Бургаските ватерполисти играят в държавните първенства по водна топка благодарение финансовото подпомагане на общината. Отборът момчета, родени 1999 г. и по-малки, участват в шампионата с финансовата подкрепа на фирма "Атлантик", която е спонсор на тази възраст. Договорът с рибопреработвателната компания беше подписан в началото на годината. Липсата на достатъчно средства, както и заминаването на няколко от състезателите в чужбина отказа клуба от участие в първенството за юноши старша възраст.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: