Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Спортисти от световна величина ще тренират бургазлийчета в морската градина
Автор: Екип Burgas24.bg 10:12 / 21.03.2013Коментари (0)627
Едни от най-големите спортисти на България ще провеждат безплатни открити тренировки за деца в Морската градина на Бургас. Инициативата е на инж. Георги Базотев, председател на Клуб по конен спорт "Кан Крум"-Бургас и в нея могат да се включат деца на възраст между 10 и 13 години.

Откритите тренировки ще започнат в началото на април и ще се провеждат всеки уикенд през цялото лято, когато времето позволява.

Децата, които се включат в откритите тренировки, ще имат възможност да се учат от олимпийският медалист и национален рекордьор в леката атлетика Петър Петров.

Петров е известен като най-бързият българин, а в определен период и като най бързият бял мъж на планетата.

Националният му рекорд на 100 м. не е подобрен вече повече от 30 години, а световни величия, постигнали върховете в леката атлетика, продължават да гледат на него с уважение и страхопочитание. Освен Петров в инициативата ще участват и други бележити български атлети от различни спортове, сред които и заслужилият треньор по лека атлетика Георги Бахчеванов.

"В други държави големите имена в спорта предизвикват след себе си лавина от последователи. Идеята ни е да подобрим културата на движение на децата, както и тяхната спортната и физическа форма. Целта е да насърчим децата да спортуват, както и да открием талантливите сред тях, да ги привлечем към спорта и да развием техните възможности, накратко казано - спорт за здраве" , каза инж. Георги Базотев, който е и председател на Съвета на директорите на бургаската фармацевтична компания "Фаркол" АД.

Управляваната от него фармацевтична компания е един от най-активните спонсори на десетки спортни инициативи, организирани в Бургас през годините. Футболните отбори на "Урожай"-Българово и ОУ "Христо Ботев", кв. Сарафово се представят с екипи, осигурени от "Фаркол", а малките надежди на "Звездичка" и женския футбол на Бургас имат сигурен партньор в лицето на фармацевтичната компания.

Благодетелството на "Фаркол" в спорта не се ограничава само с футбола. Компанията подпомага и мъжкия баскетболен отбор "Черноморец"-Бургас, както и редица лекоатлети. Младата надежда на бургаския шахмат - Европейският шампион до 8 години Цветан Стоянов и неговият треньор - Живко Жеков също бяха отличени от бургаската фармацевтична компания. "Фаркол" е организатор и на Междуучилищен турнир за деца по футбол в Бургас, посветен на 1-ви юни. Компанията е и основен спонсор на конния спорт в Бургас.

Благодарение на помощта на компанията състезателите на ККС "Кан Крум"-Бургас печелят редица престижни турнири и прославят морския град.

"Често във време на криза, обградени от редица обществени и лични проблеми, става така, че нямаме много време за децата си. Мисля, че сега е най-наложително да обърнем повече внимание на техния начин на живот и възпитание, а това става най-добре чрез спорта", каза още Георги Базотев. Управлявания от него клуб по конен спорт е пионер в методологията на спортната подготовка на състезателите.

От началото на годината клуба въведе два позабравени за България момента - обмен на тренировъчни лагери и кондиционни тренировки, отнасящи се до културата на движение и спортната форма на спортистите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: