Нови успехи на КСТ "Несебър" на танцовата сцена

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:19 / 18.03.2013
749
На провелия се тази събота традиционен турнир по спортни танци в Монтана, Клуб по спортни танци "Несебър" отново се представи впечатляващо. За осма поредна година двойки не само от цяла България, а и от чужбина, излязоха заедно на танцовия подиум, за да покажат кой е най-добър в този атрактивен спорт. Елитно международно и местно жури внимателно следеше за точното изпълнение на двойките.

В първата част на състезанието в клас 11Е, на подиума излязоха Иван Кронев и Анна-Мария Жечева, които безапелационно спечелиха първото място. Техните съотборници Станислав Иванов и Григория Николова завоюваха сребърните медали. Бронзът остана за още едни малки представители на КСТ "Несебър" - Дейвид Йовчев и Йоана Хараламбова. За първи път в по-високия състезателен клас Д до 13 години се състезаваха Никола Петров и Силвана Янева.

Доброто танцуване на децата ги отведе до финала, класирайки ги на 5-то място. Филип Кершер и Ана-Никол Антонова взеха сребърните медали в клас 13Ц. При най-малките на паркета за втора поредна седмица излязоха Давид Абрашев и Марта Долгушина. С много усмивки и настроение, Додо и Марта заредиха положително всички съдии и многобройната публика, като абсолютно заслужено спечелиха сребърните медали.

Откриването на гала вечерта на турнира беше съпроводено от специалното участие на Държавна симфониета - Видин. В надпреварата участваха над 45 танцови двойки от различни държави, сред които бяха и Иван Петров и Надя Янева. Само четиринадесет годишни те се състезаваха с доста по-големите и рутинирани състезатели над 19 години в стандартните танци. Оставяйки прекрасно впечатление на съдии и публика, най-младата танцова двойка в тази група постигна изключителен успех като достигна до финала.

В края на тази седмица част от несебърските шампиони ще отпътуват за северната ни съседка Румъния, където в столицата Букурещ ще се проведе един от най-силните международни конкурси на Балканите.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).