Дунав с първи успех над Нефтохимик в НБЛ за сезона

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:39 / 18.03.2013
328
Стартовата петица на Георги Божков беше в състав: Мерике Андерсон, Аманда Джонсън, Кристина Сантяго, Зорница Костова и Радостина Димитрова. Гостуващият отбор игра без двете си американки - Ашли Гейл и Тани Робинсън, и Петко Маринов, наставникът на бургазлийки, заложи на: Анна Соколан, Анета Митева, Олга Дубровина, Мария Желязкова и естонката Вийве Кай Ребане.

Дунавки започнаха срещата ударно и поведоха на гостите с 8 точки при резултат 17:9, но бургазлийки бързо наваксаха разликата. Играта вървеше кош за кош до края на първата десятка, която завърши с една точка аванс за "сините феи" 23:22. През втората четвърт на срещата "Нефтохимик 2010" направиха силна серия и поведоха на домакините с 10 точки, което доведе до междинен резултат 38:48 за бургазлийки. Втората десятка на двубоя завърши при 45:50 за състезателките на Петко Маринов, но след почивката дунавки си взеха своето.

"Сините феи" започнаха третата част на срещата със силна серия от 11 точки и така успяха да обърнат резултата в своя полза. Гостите се постараха да изравнят, но "Дунав 8806" бързо си върна преднината. До края срещата беше атрактивна и оспорвана, но за радост на баскетболните фенове в залата момичетата на Георги Божков взеха мача с 93:89, както и първата си победа срещу отбора на "Нефтохимик" в първенството.

За успеха на "Дунав 8806" Кристина Сантяго направи "дабъл-дабъл", като отбеляза 23 точки и 12 борби. Срещата наблюдава майката на Сантяго - Кели, която пристигна от Калифорния, за да подкрепи дъщеря си в зала "Дунав". Аманда Джонсън добави 19 точки, а Мерике Андерсон и Зорница Костова - по 15 точки. Радостина Димитрова записа в актива си 14 точки.

За гостите естонката Вийве Кай-Ребане се разписа с 26 точки и 7 борби, Анна Соколан добави 19, а Олга Дубровина - 16 точки.

"Бяхме прекалено сигурни, че ще победим," каза след срещата старши-треньорът Георги Божков. "Липсата на двете американки промени отбора на "Нефтохимик" и ние не успяхме да играем добре в защита. С високата си резултатност мачът беше интересен за публиката, а и съдиите също допринесоха за атрактивната среща. Продължаваме да играем с цел да няма изненади до плейофите. Започваме и да се готвим за тях, защото на този етап отборът не е това, което искам - не сме готови."

В следващия 25-ти кръг на НБЛ "Дунав 8806" гостува на "Левски" в София на 20-ти март.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).