Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Може ли Херо да ритне стола на Йешич?
Автор: Екип Burgas24.bg 09:19 / 08.03.2013Коментари (1)2767
©
Само след два дни предстои инфарктен мач на ЦСКА, който ще реши много съдби на "Българска армия". Вече има ясни сигнали от ръководст-ото, че всичко осен победа над закъсалия отбор на Черноморец, ще е равносилно на нова смяна на спорт-но-техническия щаб. Може да се разсъждава доколко рокада по никое време ще бъде от полза при "червените", но при липса на радикални мерки гневът на Сектор "Г" може да помете не само сръбското лоби в клуба, но и да накара отново собствениците да се покрият за дълго време, като минат в нелегалност. Ясно е, че напрежението в лагера на ЦСКА е жестоко, а и не се знае колко от "армейците" са мотивирани да защитават честта на генерал Йешич. Дори в най-успешния ни клуб отдавна никой не играе за емблемата, а се гонят някакви лични интереси и облаги, които явно на този етап не съвпадат с амбициите на спортно-техническия щаб от Сърбия. 

Ако се фокусираме върху мача от чисто спортно-техническа точка, въпросът е дали Димитър Димитров ще успее да ритне стола на Иешич. На базата на показаното от бургазлии на старта срещу Левски не се виждат достатъчно аргументи за изненада на "Българска армия". Със сигурност отборът на Херо е по-грамотен тактически, но това не е достатъчно, при положение че голяма част от мачовете у нас се решават от индивидуалните качества на футболистите, а те определено са в полза на "червените".

Точно преди 12 месеца този двубой отново се оказа превратен за ЦСКА. Тогава никой не вдигна шум, че само след 90 минути слаба игра в Бургас и загуба с 0:2 от "акулите", бяха взети главите на легендата Димитър Пенев и Драголюб Симонович. И докато Пената бе преместен на по-без-ветрен пост, то Дуци бе длъжен да пресече границата при Калотина и още да избягва да се появява публично в България.

Сега обаче нещата не опират само до постройката на тима на терена. Черноморец изглеждаше добре и в началото на мача срещу Левски, когато играчите бяха свежи и имаха сили да пресират съперника. В момента обаче "акулите" са като разграден двор - допускат грешки във всички фази на играта, няма приемственост, няма класа и индивидуално майсторство. Колкото и добре да са разположени футболистите на терена, това се обезсмисля, когато отборът няма възможност да развие потенциала си.

Затова отговорът на въпроса дали Херо може да прекрати преждевременно договора на Миодраг Йешич е по-скоро "не". Тъй като във футбола, освен моментна форма, проблеми и кризи, има и закономерности, които не се нарушават толкова често. А ако въпреки всичко ЦСКА отново запише безобразен мач пред собствената си публика, това ще е ясен знак, че този отбор и това спортно-техническо ръководство нямат никакво съвместно бъдеще и "армейците" отново ще си разтурят къщичката. Впрочем така, както го правят неизменно в последните няколко години.

Още по темата: общо новини по темата: 12
10.03.2013
10.03.2013
10.03.2013
08.03.2013
08.03.2013
07.03.2013
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Давай,Херо!Уникален шанс,да се довърши започнатото от титаните.
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: