Нова престижна титла за бургаското брейк момиче Queen Mary

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:43 / 21.02.2013
1151
Бургаската световна шампионка по Брейк за 2011 год. Мари Славова "Queen Mary" (Ню Хоуп Крю)се завърна от международното състезание "Hip Opsession" с престижното Второ място в лигата на професионалния брейк танц.

Състезанието се проведе на 9 Февруари в Нант, Франция. В него взеха участие брейк танцьори от цялото земно кълбо. Фестивалът е най-престижния форум за брейк танц в Европа и един от най-престижните в света. В състезанието могат да участват само поканени от организаторите танцьори с високи постижения в брейк танца. Queen Mary взе участие в надпреварата на осемте най-добри брейк момичета в света.

Нейни съпернички бяха танцьорки от Франция, Япония, Испания, Англия, Ирландия и Русия . Състезанието на брейк момичетата се проведе в индивидуално надиграване. Queen Mary беше най-младата участничка в групата на професионалните брейк танцьорки. На финала тя се състезава с представителката на Япония - AYUMI.

Треньор на Мари е Христо Андонов - Черния от Брейк Клуб "Бляк Стайл".

"Подготовката на Мари за състезанието беше тежка, но даде отлични резултати" заяви Черния. "Тя впечатли както публиката, така и журито с перфектната си подготовка и изпълнение и се превърна в откритието на фестивала. Състезанието продължи 6 часа. В 4 от тях, коментаторите на състезанието говориха за Мари."

Титлата от "Hip Opsession" e с изключителна стойност за българския Брейк танц. Състезанието е форум на най-добрите професионални брейк танцьори в света.

Журито на състезанието включваше международни звезди в областта на Брейк танца от Финландия, Съединените Щати, Франция и Русия - FOCUS (FIN) ,KEN SWIFT (USA), LILOU (FRA), KAREEM (USA), YAN THE SHRIMP (RUS).



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).