Бургаска лекоатлетка стана държавен шампион на висок скок

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:25 / 14.02.2013
1419
Елена Петрова постигна феноменален успех на Държавното първенство по лека атлетика в Добрич.

В групата на девойките младша възраст ученичката от Строителния техникум Бургас спечели безапелационно първото място с постижение от 1.63 м. За превъзходството на Елена над съперничките е показателно това, че постижението на класиралата се на второ място девойка е с 13 см. по-ниско.

Шампионката направи опит за покриване на норматив за европейско първенство, но не успя за малко.

Резултатът от държавното първенство дава отлични стартови позиции за младата надежда на бургаската лека атлетика за участие на Балканиадата. Елена Петрова постигна отлични резултати и в състезанието на троен скок, където спечели сребърен медал с резултат от 10.74 м.

От ръководството на лекоатлетически клуб "Европул" Бургас са изключително щастливи от представянето на своите състезатели. Те вече донесоха в клубната витрина сребърен медал на 200 м. спринт при мъжете от международния турнир "Академик" , златен и сребърен медал при девойките младша възраст и призови класирания от 4 до 8 място от Държавното първенство.

Според президента на клуба Румен Ангелов Елена може да служи за пример на своите връстнички не само със спортните си успехи, но и с това, че е пълна отличничка в училище.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).