Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Догодина Общинските спортни игри ще се провеждат в модерния корпус на ПМГ и ГРЕ "Г.С. Раковски"
Автор: Екип Burgas24.bg 14:03 / 18.01.2013Коментари (0)1505
©
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Св.Св.Кирил и Методий":
виж още
Бина
Alabama
k0ce
Vesi
kalinvasilev
printeris
Stanislav Mazhgalov
vananiaa
Крем
kuzmanov-55
vita petrova
НЕФТОХИМИК
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
"И тази година Община Бургас ще продължи да подобрява и създава отлични условия за спорт. Предстои откриване и на новия модерен корпус, който ще се ползва от 2100 ученици на ПМГ и ГРЕ "Г.С. Раковски". Това ще бъде най-модерният училищен спортен комплекс на територията на община Бургас, където ще се провеждат множество спортни събития и турнири". С тези думи зам.-кметът Йорданка Ананиева откри Общинските спортни игри за 2013.

Събитието продължи с колоритна програма , за която се погрижиха малчуганите от ЦДГ"Вълшебство" и ОДЗ "Иглика" , а малко по-късно акробатични умения показаха представителките на клуб "Нефтохимик 2011" Бургас.


Традиционната спортна надпревара и тази година събра най-добрите отбори в Община Бургас, 209 на брой, от 33 учебни заведения. Състезателите ще примерят сили и спортен дух в различни дисциплини, сред които футбол, баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на маса, шахмат, бадминтон, лека атлетика. 

Първата спортна среща се състоя между представителките на баскетболните отбори от СОУ "Кирил и Методий" и Търговска гимназия . Финалният етап на състезанието ще се проведе през юли месец, а срещите между отборите в отделните възрастови групи ще се осъществяват всеки уикенд .И тази година най-добре представилите се отбори, класирани на първо, второ и трето място, ще получат специално изработени купи и награди от спонсора.

На официалното откриване присъстваха още инж.Виолета Илиева-началник на РИО гр. Бургас, Веселина Таралова- Директор на Дирекция "Образование" към Община Бургас, Николай Станков - старши експерт към Дирекция "Образование и Демографки въпроси", Павлина Алексиева - експерт в РИО, Иво Янакиев-Регионален експерт на Спортното министерство, Георги Георгиев - директор на спортно училище "Юрий Гагарин" и др.

Организатори на официалното откриване и състезанията през годината са Община Бургас, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на физическото възпитание и спорта, Регионален Инспекторат по Образование - Бургас, Областни и зонални съвети на Български Футболен Съюз и Общински детски комплекс - Бургас.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: