Женски футбол е коледния късмет на "Звездичка"

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
10:29 / 28.12.2012
706
С нова мисия е на път да се ангажира ДФК "Звездичка". Представители на продуктивната детска футболна школа споделиха по братски голяма коледна баница с родители на бургаски дарования.

Късметът който изтегли клуба за 2013 г. е развиване на футбол за представителките на нежния пол. Листчето с този коледен късмет е бил сложен от жената направила вкусната коледна баница. Тя е майка на момиче което и сега учи усърдно футболната азбука в "Звездичка" но наравно с многолюдните момчета. Надделява мнението, че това поставя щерка и в неравностойно положение.

"Направила съм си собствено проучване което сочи, че над сто момичета тренират футбол в любимата ни школа. Време е да се разработи проект за дамски футбол, а ние които сме си поверили децата в клуба обещаваме да бъдем двигатели и да помагаме" заяви бургаската майка която засега не иска да излезе от анонимност.

Оказва се, че нейното желание се препокрива с това на останалите мамита и татита на футболни госпожици от детските градини и училищата от началните класове. Това са възрастите с които се работи в клуба.

"За нас бе приятна изненада желанието на нашите верни партньори- родителите. Утвърди се като традиция при нас, да се вслушваме в тях при взимането на ключови решения. Навръх Коледа ни се отправи апел за нова мисия. Ние разполагаме с методика на подготовка за малки, големи и още по- големи дами и нищо не губим да сформираме самостоятелни формации, пак на възрастов принцип със специализирани занимания" довери председателя на "Звездичка" Петър Алексиев.

Той призна, че още преди да изтегли въпросния коледен късмет, препоръка за самостоятелни момически тимове е отправил на Никулден световната легенда Мордехай Шпиглер. Евринът е в управата на УЕФА и гостува в Бургас наскоро за да наблюдава финалите от Детската Шампионска лига която се организира от ДФК "Звездичка" и общиа Бургас. Той не скри тогава, че е очарован от уменията на възпитаниците на детския клуб и начина по които те биват провокирани да спортуват и да се раздават на терена. На всеослушание Шпиглер е пожелал дрийм тийм от дами и клубна база от каквато бургаския клуб има крещяща нужда. Някогашният голмайстор на Израел и съотборник на Пеле и Бекенбаур в "Ню Йорк Космос", обеща подкрепа в тези две нови начинания на школата- ковачница на таланти, сочена за пример за успешно развиване на масов спорт от какъвто има нужда повече от всякога милата ни родина и нейното подрастващо поколение.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).