Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Черноморец загуби драматично в Бургас от Рилски спортист
Автор: Екип Burgas24.bg 09:17 / 10.12.2012Коментари (0)438
© Burgas24.bg
В един много резултатен мач отборът на Рилски спортист взе своето като гост на Черноморец в Бургас и спечели с резултат 101-93. За първи през този сезон в Националната лига момчетата на Росен Барчовски постигнаха повече от сто точки. Успехът бе шести пореден в шампионата след двете загуби в началото на сезона от Балкан и Лукойл Академик. Следващият петък в Самоков Рилски спортист посреща Берое, докато Черноморец ще гостува на Левски в София ден по-късно. Бургазлии до момента са с актив от 3 победи и 5 загуби, а интересно е да се отбележи, че у дома си още нямат победа над силен съперник. Единственият им успех пред собствена публика е победата над TESY България (20).

Двубоят премина през сериозни обрати от страна и на двата състава. Те си размениха по една четвърт през първото полувреме, Рилски спортист игра по-добре през първата, докато Черноморец се върна в срещата през втората. На почивката домакините имаха аванс от 48-46, което даде предпоставка за интересни втори 20 минути.

Черноморец имаше по-добър успех в началото на третата четвърт и дори успя да поведе с 8 точки разлика - 60-52 по средата на частта. Гостите от Самоков отговориха със серия от 11 поредни точки в края на третата и началото на четвъртата части и малко под 9 минути преди края на срещата поведоха със 71-65. До края те задържаха преднината в своя полза, въпреки желанието и устрема на домакините да направят нов обрат в мача. Краен резултат 101-93 за Рилски спортист и тяхна седма поред над Черноморец в НБЛ, включвайки срещите от последните три сезона.

Черноморец имаше предимство в борбата под двата коша - 48-34, но допусна повече технически брак - 18 грешки срещу само 10 за съперника.

Много силен мач за Бранко Миркович от състава на гостите, който завърши срещата с 25 точки, 9 асистенции и 6 борби. Американският гард Тери Смит добави 24 точки, от които 4 тройки, а Христо Захариев отново бе на висота с 22 точки и 6 борби. Най-много точки в мач от НБЛ този сезон отбеляза Тони Гуджино - 14, а освен това той овлядя и 7 топки под собствения си кош.

Четири баскетболисти на домакините завършиха с двуцифрен точков актив. Американецът Джеймс Тайлър бе най-резултен с 26 точки като към тях добави 16 борби за своя седми дабъл дабъл от осем изиграни срещи. Единствено в срещата с Лукойл Академик гигантът от САЩ не успя да постигне двуцифрен актив от борби. Иво Славчев добави рекордните за сезона 21 точки, докато Богдан Боев постигна 20.

Източник: bgbasket.com







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: