Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Здравословен начин на живот чрез правилно хранене и спорт
Автор: Екип Burgas24.bg 13:17 / 05.11.2012Коментари (0)915
Младежи се запознаха с начините за постигане на завидно здраве и добър спортен дух, чрез един по-активен начин на живот и здравословен режим на хранене. Темата на практическия семинар обхвана фитнес упражнения и правилния брой повторения при тренировка. Семинарът беше организиран от клуб "Entertainment" към Сдружение "Младежки Глас"- България, по проекта МИКЦ - Бургас "Гласът на младите" на Националната програма за младежта към НЦЕМПИ.

"За подобряването на здравословното състояние се взема в предвид пирамида за класифициране на храните. В основното ниво има 3 групи храни: чисти протеинови източници с минимум мазнини, здравословни храни и ниско гликемични въглехидрати. Второто ниво е за плодовете и зеленчуците, като е препоръчително да се приемат в сурово състояние. На трето и четвърто място се нареждат храни наситени с мазнини и високи гликемични въглехидрати, и всички продукти съдържащи захар" уточни Гергана Давидкова - председател на новия клуб "Медик", който бе и съорганизатор на мероприятието.

Семинарът включи и практическа част за тренировка при мъжете и жените. Фитнес упражненията трябва да бъдат систематизирани с подходяща тренировъчна програма и диета за индивидуалните нужди на човек. Стоян Пенев, който беше лектор препоръчва тренировката да се извършва един част след хранене, като 20 минути преди нея да се приеме достатъчно количество вода. Комбинацията от кардио и силова тренировка е подходяща при поддържане на спортния дух. В края на семинара се разигра томбола, на която 6 младежи спечелиха едномесечени карти за фитнес.

През уикенда Сдружение "Младежки Глас" се сдоби и с нов клуб "Медик" , който официално беше учреден в присъствието на млади медици. Новият клуб започна своята дейност още в първия ден с лекция на тема "Какво е да си лекар" от д-р Димитров - анестезиолог към Кардио център "Понтика".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: