Черноморец не прости на младежите край морето

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:28 / 05.11.2012
283
Черноморец победи лесно TESY България (20) като домакин с резултат 87-51. Бургазлии наложиха своето темпо на игра още в началото на срещата и започнаха бързо да се откъсват напред. Те имаха комфортен аванс през цялата среща и безпроблемно стигнаха до втората си поредна победа от три мача в Булсатком НБЛ. За младежките национали пък това бе трето поражение от три мача до момента.

Още от първите минути баскетболистите на Дечо Коешинов започнаха да трупат аванс, а след 10 минути вече водеха с 16 точки. На почивката тя вече беше повече от 20, а през второто полувреме не спря да се увеличава, за да се стигне до разгромната победа.

Бургазлии хванаха 55 борби срещу 30 на младежите и също вкараха с 12 точки повече под коша, където имаха категорично преимущество. Те бяха по-добри и в процентите за стрелба, но добър показател, въпреки загубата, е сравнително малкият брой грешки, които извършиха националите - 17 срещу 18 на съперника. На младежите обаче бяха отсъдени 26 нарушения.

Петима състезатели на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен с 16 точки, към които добави и 9 борби, е Иво Славчев. Тодор Захариев вкара 15, а Богдан Боев - 12 точки.

За момчетата на Любо Минчев най-резултатен с 9 точки бе Ангел Нацкин. 8 и 6 борби добави Велислав Гълъбов, а със 7 точки завърши Алекс Симеонов.

В следващия кръг Черноморец ще търси трети пореден успех, като този път ще е домакин на Берое. TESY България (20) пък посреща Рилски спортист в трудно домакинство.

Източник: bgbasket.com


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 0
Днес: 1
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).