Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Черноморец не прости на младежите край морето
Автор: Екип Burgas24.bg 09:28 / 05.11.2012Коментари (0)283
© Burgas24.bg
Черноморец победи лесно TESY България (20) като домакин с резултат 87-51. Бургазлии наложиха своето темпо на игра още в началото на срещата и започнаха бързо да се откъсват напред. Те имаха комфортен аванс през цялата среща и безпроблемно стигнаха до втората си поредна победа от три мача в Булсатком НБЛ. За младежките национали пък това бе трето поражение от три мача до момента.

Още от първите минути баскетболистите на Дечо Коешинов започнаха да трупат аванс, а след 10 минути вече водеха с 16 точки. На почивката тя вече беше повече от 20, а през второто полувреме не спря да се увеличава, за да се стигне до разгромната победа.

Бургазлии хванаха 55 борби срещу 30 на младежите и също вкараха с 12 точки повече под коша, където имаха категорично преимущество. Те бяха по-добри и в процентите за стрелба, но добър показател, въпреки загубата, е сравнително малкият брой грешки, които извършиха националите - 17 срещу 18 на съперника. На младежите обаче бяха отсъдени 26 нарушения.

Петима състезатели на победителите завършиха с двуцифрен актив, като най-резултатен с 16 точки, към които добави и 9 борби, е Иво Славчев. Тодор Захариев вкара 15, а Богдан Боев - 12 точки.

За момчетата на Любо Минчев най-резултатен с 9 точки бе Ангел Нацкин. 8 и 6 борби добави Велислав Гълъбов, а със 7 точки завърши Алекс Симеонов.

В следващия кръг Черноморец ще търси трети пореден успех, като този път ще е домакин на Берое. TESY България (20) пък посреща Рилски спортист в трудно домакинство.

Източник: bgbasket.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!



Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: