Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (0)
Бургаският "Черноморец" ще играе с "Хановер" в Полша
Автор: Екип Burgas24.bg 13:37 / 19.10.2012Коментари (0)442
©
Срещу осем силни чуждестранни съперници ще се изправи отборът по водна топка на "Черноморец". Бургаските ватерполисти получиха покана за участие в престижен международен турнир, който ще се проведе от 26 до 28 октомври в Полша.

Домакините от Битом организират за 19 път състезанието, което тази година е за юноши младша възраст. По традиция турнирът дава трибуна за изява на водещи европейски центрове по водна топка, основен акцент в чиито клубни програми е развитието на детско-юношеските школи и производство на собствени кадри.

На турнира участие ще вземат отбори от пет държави. Това са полските "Битом", "Варшава", "Лодз", словашките "Жилина", "Врутки" и "Славия" /Братислава/, украинският "Лвов" и немският "Белите акули-Хановер".

СКВТ "Черноморец" ще е първият български клуб, който ще представи родната водна топка на турнира. Отправената покана към бургазлии не е случайна. Гласността, която клубът придоби чрез международния турнир за купа "Бургас" е привлякла интереса на организаторите, които имат желание да осъществят партньорство с "Черноморец".

"За нас е много важен контактът с тези клубове. Има интерес към нас и ние трябва да се възползваме от него. Целта ни е клубът да се развива, а с това да допринесем за развитието на водната топка в България. Съперниците в родното първенство са ни познати, затова трябва да се покажем навън, да сверим часовници, да трупаме опит и да създадем нови контакти. Всичко това се случва благодарение финансовата подкрепа на общината, която дори и в тези трудни времена намира средства за развитието на спорта в Бургас", каза Петър Йонов.

Осъществяването на новите партньорства ще доведе до разширяване на рамката на международния турнир за купа Бургас, който всяко лято се провежда на басейн "Флора". Покачващият се интерес и желание за сътрудничество с "Черноморец" пък ще наложи организирането на втори турнир, тъй като досега практиката показва, че гостуващите чужди отбори пристигат с многобройни групи, в които са включени поне две възрасти. Идеята е да има и трети турнир, предназначен само за девойки, разкри председателят на бургаския клуб по водна топка Петър Йонов.

Така през следващото лято ще ври и кипи на плувния комплекс в Бургас, който се превърна в привлекателна дестинация за чуждите отбори. След руските "Заря" и "Щурм", румънския "Динамо" на басейн "Флора" ще гостуват и част от участниците на турнира в Битом.

Благоприятният климат по Южното Черноморие и откритата плувна база допълнително правят СКВТ "Черноморец" желан партньор за лятната подготовка на много клубове







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: