Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (1)
Херо: Лични причини ме задържат в Бургас
Автор: Екип Burgas24.bg 08:43 / 14.10.2012Коментари (0)996
© Burgas24.bg
Старши треньорът на Черноморец - Бургас - Димитър Димитров заяви, че в отбора няма напрежение и слабите резултати се дължат по-скоро на липсата на класа, отколкото на психологически проблеми. Херо призна пред " 7 дни спорт ", че въпреки трудностите никога не му е идвало да се откаже, и допълни, че феновете не трябва да очакват чудеса от неговия отбор.

- Г-н Димитров, след неуверения старт в първенството взехте 7 точки в последните 3 кръга, стабилизират ли се нещата в отбора?
- До известна степен може да се каже, че сега е малко по-спокойно, но в интерес на истината нашият потенциал не е такъв, какъвто беше миналата година. Не очаквам чудеса, определено ще ни бъде много трудно през това първенство. Надявам се до зимата да завършим в този вид, в който сме в момента, и през паузата да се опитаме да направим нужната селекция. Разбира се, това ще стане в зависимост от финансовите възможности на Черноморец.

- При тези обстоятелства ви се налага да работите в една малко непривична насока - да налагате повече юноши, собствено производство.
- През всичките тези години, още откакто започнах кариерата си в Нефтохимик, винаги съм налагал много юноши и
български футболисти. Трудно могат да ме обвинят, че налагам само чужденци, защото съм дал шанс на доста родни състезатели. Действително ситуацията, в която се намираме в момента, ни задължава да се обърнем към школата. Има футболисти, които вече тренират с мъжкия отбор, но не мога да кажа, че са готови да играят в официални мачове.

- В контролата с Локо (Пд) изпробвахте нов французин, какви са впечатленията ви от него?
- От сряда е при нас, все още не мога да кажа нищо конкретно. От едно изиграно полувреме трудно може да се извлече някакво впечатление. В мача с Локомотив пуснах и няколко юноши на клуба.

- След като си тръгна от Черноморец - Бургас, Таварес подписа с Фулъм. Не ви ли е яд, че изпуснахте такъв играч?
- Таварес е футболист на сериозно ниво, той не е за нашето първенство. Естествено, че когато имаш предложение от Англия, ще предпочетеш да играеш там.

- Има сериозен интерес към основни играчи на Черноморец, както се очертава в края на полусезона ще останете и без тях.
- За съжаление ситуацията в Черноморец е такава И този път ще бъдат продадени всички, за които получим добра оферта. Има интерес към Яник Боли, също и към Георги Терзиев, който по всяка вероятност ще бъде продаден в чужбина. Той е много добър футболист, при нас израсна, няма как да го пуснем в Левски или в друг български клуб.

- В доста от мачовете си Черноморец надигра съперника си, но не можа да вземе и точка, на какво се дължи това?
- Не смятам, че нещата опират само до психиката, необходими са и класа, и възможности. Особено в началото на първенството не е нормално да има някакво напрежение. Много трудно реализирахме тези голове, въпреки че създадохме доста положения. Проблемите ни се дължат по-скоро на липсата на класа, отколкото на някакви психологически проблеми. За такива може да се говори, когато отборът натрупа слаби резултати и се появи напрежение. Поне в началото такова нямаше, не трябва да оправдаваме неумението пред гола с психология.

- А сега има ли напрежение в Черноморец?
- В отбора няма кой знае какво напрежение, но в сравнение с миналата година потенциалът ни е доста по-слаб. Поради тази причина не е реално да се очакват някакви кой знае какви резултати.

- Тези резултати не са присъщи за вас. С оглед на условията, при които сте принуден да работите, идвало ли ви е да се откажете?
- Не са ми минавали такива мисли през главата. Имал съм възможност да работя в много по-силни отбори като потенциал, като възможности и качества, но при тези обстоятелства ще бъда много радостен, ако тези млади момчета, които в момента тренират с нас, се утвърдят в първия отбор. Около 7-8 юноши от школата на Черноморец тренират с нас, ще е радващо, ако в края на годината успеят да се наложат при мъжете.

- Договорът ви е до края на първенството, от клуба правят ли постъпки да ви задържат и готов ли сте да останете начело на Черноморец?
- Не сме разговаряли на тази тема. Имаше един момент, в който ми подхвърлиха, че трябва да се подготвя за следващия договор. Истината е, че на този етап не съм мислил, но имам доста по-сериозни лични проблеми, които засега ме задържат в Бургас.

- Още щом пристигнахте в Пловдив, феновете на Локо ви посрещнаха с бурни аплодисменти, явно не са ви забравили.
- Тяхното отношение е невероятно, за което им благодаря. Феновете в Пловдив винаги създават чудесна атмосфера, хубаво е да има повече такива привърженици.

Източник: "7 дни спорт"

Още по темата: общо новини по темата: 1
14.10.2012






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец
Локо Пловдив е фаворит на бумейкърите срещу ЦСКА 1948
Цанко Цанков с нов опит за световен рекорд за 120 км плуване в Дунав
Букмейкърите имат категоричтен фаворит на Сити - Интер
Григор Димитров победи Новак Джокович пред 12 хиляди в София

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: