Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
"Звездичка" с историческо участие в първенството на БФС
Автор: Екип Burgas24.bg 08:56 / 21.09.2012Коментари (1)421
©
ДФК "Звездичка" започва историческо участие в областно първенство на историческата дата 22 септември - Деня на Независимостта. По покана на Зоналния съвет на БФС, продуктивната бургаска школа ще се включи в шампионата на т.нар. "Футбол 7" за родени 2002 година. Отчита се факта, че клуба няма голям избор при селектирането на състезатели понеже треньорския екип работи с ученици от едва половин година. 

Силата на "Звездичка" и ядрото на бургаската люпилня са в детските градини където дейността е от около година, а неотдавна за тези учебни заведения бе направено солидно дарение от близо хиляда комплекта спортна екипировка. 

Ограничения избор на деца във възраст- 2002 год., не се оказа сериозен мотив, отбора да откаже изиграването на шампионатните срещи които започват тази събота на новия спортен комплекс в "Зорница" зад МБАЛ- Бургас и приключват на 17 ноември. 

Такава е и волята на родителското тяло. Съботният двубой е срещу Айтос от 10 часа. По възраст, "Звездичка" ще отстъпва в този и следващите двубои, средно с годинка и половина- две, като ще се заложи предимно на таланти от наборите 2003, 2004 и 2005 година. Селекцията ще се прави седмица за седмица и тези които са най- дисциплинирани и показват израстване ще попадат най-често сред избранниците на главния треньор Петър Алексиев. 

"Винаги съм го казвал, че е важно децата да се забавляват докато тренират и играят мачове. Всички компоненти в играта са важни и се радвам, че в школата малките футболисти развиват едновременно комплексни качества и растат здрави. Уверено и търпеливо изкачваме стълбичката на успеха" каза Алексиев. 

ДФК "Звездичка" иначе организира с партньорството на общината и БФС минимум два турнира със солидна масовост през календарната година. Състезанията по плажен футбол в Бургас и тези в съседни общини са отделно и носят не по- малък заряд. От Европейската футболна централа вече неколкократно похвалиха амбициозния колектив на школата с почетен президент Анатоли Нанков и посочиха Бургас за пример в масовия футбол при порасналите бебета






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: