Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Детска школа възражда футбола в Карнобат
Автор: Екип Burgas24.bg 08:38 / 04.09.2012Коментари (0)431
Карнобат е един от трите града в Бургаска област, където с обещаващи темпове детска школа "Звездичка" възражда футбола сред най -малките българчета и налага най-новите тенденции в най -популярния спорт. Похвално е, че това се случва в години на тежка икономическа криза, когато рисковите инициативи, макар и в обществена полза, както е в случая, нерядко водят до негативни последици.

Половин година след като селскостопанската столица в региона се присъедини към сплотеното семейство на "Звездичка", "реколтата" с днешна дата е богата. Нивото на подрастващите е похвално, като мнозина сравниха работата на клуба със Софроний Врачански, който е неделима част от историята на Карнобат в края на 18 век и е в основата на възрожденските процеси тогава в района.

Сега Възраждане пак има, но то е футболно и пряко ангажира вниманието на младото поколение, което има крещяща нужда от дозирано поднесена физкултура. " От самото начало бях убеден, че сме заложили на правилната карта. Радостен съм, че хубавите неща в детския спорт се пренесоха от Бургас в нашата община, а Звездичка се превърна в символ на успеха. Предполагам, че същото би казал и колегата от Средец", сподели кметът на града Георги Димитров.

С представители на тима бе договорено скоро да има турнир между учебните заведения и победителите при малките и големите да участват във второто поред издание на Никулденската масова надпревара в областния център, където неизменен партньор е община Бургас и БФС. В карнобатските детски градини тренировъчният процес е факт от края на март, а след първия училищен звънец този месец, школата ще започне да предава футболната азбука и на своите възпитаници от началните класове в СОУ " Св. Кирил и Методий ", СОУ " Христо Ботев " и ОУ " Христо Смирненски ".

Според възможностите си футболният състав дари на десетки малчугани спортна екипировка, с която се обличат малките бургаски футболисти на турнири. Това стана в присъствието на зам.-кмета Мария Генова, председателя на "Звездичка" Петър Алексиев, мениджъра Александър Петров и др. Те се увериха на живо, че заниманията водени от местни треньори са ефективни, а заключението е, че децата се забавляват докато спортуват. Всеобщият апел е местният бизнес също да подаде ръка, за да може нещата да се случват по- лесно в родния град на поета Димитър Полянов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: