БФС маха БНТ от търга за "А" група

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (1)
08:19 / 12.07.2012
515
Много е вероятно БНТ да не предава мачове от "А" група през новия сезон. За момента това все още не е напълно сигурно, но вероятността не е никак малка. От БФС са решени да отстранят националната телевизия от търга за предаване на мачовете от първенството по футбол заради дълговете, които има от миналия сезон. Телевизията все още не е изплатила дължимите пари на клубовете и точно в това се крие проблемът.

БНТ дължи на отборите 1,5 милиона лева. Телевизията е обещала да изплати 40% от тези пари, като твърди, че останалите ще ги удържи като глоби.

Все пак от БНТ са подали документи за участие в търга. Освен държавната телевизия, за мачовете от "А" група ще наддават още ТВ7, Нова телевизия, ТВ+ и още един неназован кандидат.

През миналия сезон срещите бяха излъчвани от БНТ и ТВ7, а ТВ+ имаше правата над мачовете за Купата на България. Тогава Нова телевизия в началото също наддаваше за правата, но в последния момент се оттегли от търга.

За пръв път се предвижда мачовете да бъдат разделени на отделни пакети. Те ще бъдат Платинен, Златен, Сребърен и Бронзов. Всеки от тях ще бъде с различна цена и различно съдържание. В скъпия пакет вероятно ще попаднат мачовете на Левски и ЦСКА, както и срещите за Купата на България.

Източник: в. "7дни спорт"



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).