"Силвър Клуб" и "Бастун“ ще се борят за голямата награда – мач срещу шампиона "Лудогорец“

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
16:20 / 04.07.2012
608
Отборът на "Силвър Клуб" е регионалният шампион на Ариана Аматьорска Лига 2012 в Бургас. На финала той победи "Бастун" с 5:4 след дузпи и с това дублира титлата си от миналата година. И двата тима получиха правото да участват в големия финален турнир в Пловдив между 6-8 юли. Те ще се борят за отличията в надпреварата и за възможността да спечелят голямата награда на Ариана - демонстративен мач срещу шампиона на България "Лудогорец".

Двукратният първенец в Ариана Аматьорска Лига Бургас - "Силвър Клуб", е формиран преди три години. От миналото лято в състава на шампионите се присъединява бившият футболист на "Нефтохимик" и "Локомотив" (София) Малин Орачев, който има и основен принос за спечелването на двете поредни титли в турнира. "Сплотен колектив сме. Вече втора година играем заедно и с Малин Орачев. Затова вярвам, че ставаме още по-силни с всеки изминал мач" - сподели капитанът Станислав Иванов.

Непрофесионалните футболисти от "Силвър Клуб" тренират заедно 2-3 пъти в седмицата, а основната част от обора е съставена от момчета, работещи в едноименно бургаско заведение. Като изключим Малин Орачев, част от играчите са преминали през детско-юношеските школи на "Нефтохимик" и "Черноморец". Шампионите очакват да се представят още по-добре в големия финален турнир в Пловдив между 6-8 юли и този път да достигнат до директните елиминации. "Миналата година във Варна направихме 3 равни мача в групите и не се класирахме напред. Но тази година тренираме редовно, по-сработени сме и смятам, че имаме място на четвъртфиналите. А после ще видим" - коментира Светослав.

Вторият представител на Бургас в големия финален турнир в Пловдив е "Бастун". Тимът на подгласниците е съставен от приятели, които в последствие решават да направят аматьорски отбор. Момчетата от "Бастун" играят заедно шест години, като всички са преминали през редиците на "Нефтохимик" и "Черноморец". Името на отбора получават след волейболен турнир. Тогава им прави впечатление, че "Бастун" е интересно име за всички зрители и го избират и за своя състав.

"Бастун" излъчи и таланта на турнира за град Бургас - Димитър Цветанов. Митко е на 21 години, като е бил дълго време част от юношеските състави на "Нефтохимик". "Радвам се, че ме избраха за талант на Бургас. Би било интересно да спечеля и пробен период а редиците на Лудогорец, но преди всичко отивам на финалите на Ариана в Пловдив с усещането, че ще се забавлявам заедно със съотборниците ми" - коментира Митко.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).