"Звездичка" се изравни с "А" група по численост

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
09:00 / 02.07.2012
592
В навечерието на едногодишния си рожден ден, бургаската детска школа по футбол "Звездичка" доби далеч по-сериозен мащаб в дейността си при училищата. Това е вследствие на къртовската и ефективна работа на екипа в учебните заведения на територията на морската община и признанието от страна на родители, учители и директори. Последните изброени сами подемат инициатива с действията си "Звездичка" да прекрачи прага на училището, в което се възпитават децата им. Налице са няколко примера на покани чрез подписка. Договорено е вече от септември месец, дейността на детския клуб да включва обучение на тънкостите в най-популярния спорт в толкова на брой училища колкото е "А" футболната група при мъжете - шестнадесет. Това ще даде възможност на треньорите да имат по-голям избор при селектирането на сборен състав - с таван до 10-годишни, както за регионални така и за национални, че дори и международни турнири, за каквито не липсват покани, като те пристигат директно от централата на УЕФА.

Точно ограниченият избор на деца до този момент при учениците е причина за незадоволителното представяне в завършилата наскоро републиканска надпревара в Несебър с участието на утвърдени и с богата биография школи от вътрешността на страната. От клуба не съжаляват за състезанието и отсяват позитивните моменти и обмяната на опит, а слабостите вече са анализирани. Селекционерите разчитаха на бургаски малчугани от едва пет начални и основни училища. Не е тайна, че силата на "Звездичка" е в детските градини, където тренировките се открояват със своята специфика и методика при изучаването на отделните букви от футболната азбука.

Отборът с почетен президент Анатоли Нанков проведе съвместно с община Бургас, БФС и Спортното министерство три запомнящи се турнира назад в месеците с участието на стотици пораснали бебета. Освен отличното представяне, резултати, ниво и масовост, бе отчетено и силното патриотично поведение на малките бургазлии, изразяващо се в устна и писмена подкрепа към съгражданина им Димитър Димитров - Херо и Стилиян Петров, които извън терена доказаха, че са не по-малко бойци в една друга борба. "Мила Родино" пък се слуша и пее с поглед към трибагреника, преди старта на всяко мероприятие.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).