5-а шампионска титла на Гергана Апостолова в Ню Йорк и 9-а поредна в САЩ

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
10:01 / 26.06.2012
507
Гергана Апостолова, която преди 20 дни спечели трета Европейска титла в Будапеща - Унгария, за пети път стана Шампион на ката на Международния Отворен Турнир на без-категории - "Америкас кап".

Събитието се състоя в град Ню Йорк - Америка, на 23-ти Юни 2012г. в Хънтър Колеж в Манхатън.

Както всяка година, Гергана се съревновава наравно с мъжете и жените в нейната дисциплина, побеждавайки основните си конкурентки от Русия.

За 9-ти път отбора на Световния Шампион Сенсей Емил Костов участва в този престижен Турнир.

Миналата година тима постигна фурор, като от 5-има състезатели имахме 5-има Шампиона. Тази година отбора на Сенсей Костов почти повтори успеха, като спечели три 1-ви места от четирима състезатели.

Останалите от отбора, възпитаници на Шампиона, се класираха както следва:

Борил Маринов се класира 3-ти при юношите в неговата възрастова група, а Константина Алтъпармакова доминира и тази година на дисциплина ката при децата.

Захари Дамянов, който постигна изключителен успех миналата година, класирайки се 1-ви на Американското Първенство на без-категории, тази година успя безапелационно да повтори успеха си. Така той за стана за 3-ти път Шампион на това силно Първенство, като първата му победа бе през 2008г..

На финала на тазгодишното състезание той победи след 1-вото продължение, класиралия се трети на Световното Първенство на без-категории миналата година в Япония, представител на Русия - Капанадзе.

Захари бе награден и с награда за Тамешивари - най-голям брой счупени дъски.

Сенсей Костов, който бе страничен съдия и главен рефер по време на срещите, взе участие с Гергана Апостолова, на Семинара с Президента на Международната Организация - Канчо Шокей Мацуи, който се състоя на следващия ден след състезанието.

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).