Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
БНТ изви ръцете на малките оператори покрай европейското
Автор: Екип Burgas24.bg 10:53 / 18.06.2012Коментари (15)1033
©
Държавната БНТ показа за пореден път, че съществува в свой измислен свят и не се съобразява нито със законите на пазарната икономика, нито с българския зрител, от чийто джоб се плащат заплатите във все по-западащата национална телевизия.

Повод за разразилия се скандал е безспорно актуалното в момента Европейско първенство по футбол. Ще се абстрахираме от абсурдните студия, неадекватните анализи и комичния и грешен коментар на работещите в спортната редакция на телевизията. Слава богу, всеки по желание може да спре звука на телевизора и да смени канала в паузата между полувремената.

Оказва се обаче, че не малка част от българите са лишени от възможността да наблюдават БНТ HD канала и по този начин да се насладят изцяло на качеството на футболните сблъсъци. Причината отново е неадекватната, а може би и незаконна политика на БНТ.

Ето какво разпространи до своите абонати един от операторите:

Скъпи приятели,
Във връзка със запитванията на много от Вас за излъчването на европейското първенство по футбол в HD формат по БНT HD, бихме искали да Ви информираме за следното:
Българската национална телевизия ни поиска непосилно висока такса, която само определени големи оператори могат да си позволят да платят. Сумата, която искат, е еднаква за всички оператори, без значение дали броят на техните абонати е 200 или 200 000. Според нас това е нарочна бариера, поставена в услуга на определени играчи на пазара. БНТ е държавната телевизия и по определение и статут нейното разпространение би трябвало да е безплатно. Поради тези причини сме уведомили браншовите организации и сме отправили жалби до няколко държавни регулатора и институции, в т.ч. СЕМ, които се ангажираха да проведат среща с представители на БНТ и да излязат със становище по казуса. Вашето мнение на потребители също е важно за нас и се надяваме да ни подкрепите.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Няма ли кой да каже на Г.Василев ,че не става за коменатор.Действа като Кашпировски-можеш да заспиш пред телевизора.Тоя ще се пенсионира в БНТ.
+2
 
 
Не сте прави!БНТ е единствената телевизия която предава спортни и комедийни предавания в едно.:)))
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Има един коментатор, който се набива особено много в ушите на хората! Когато някой отбор отбележи гол, той издава такива звуци, все едно че е изпитал оргазъм, какъвто получава и когато някой му вкара нещо отзад!
Aнонимен
на 18.06.2012 г.
0
 
 
Добре дошли в света на "пазарната икономика"... БНТ няма ресурса да излъчва HD масово, но притежава правата. Затова пуска Б-то-Б услуга, която да прехвърли тежеста от масово разпространение на други можещи частни компании. Вместо да се оплаквате, може да направите нов бизнес в така възникналата ниша. И инвестици има много в момента в България за стартиране на такъв вид бизнес.
+2
 
 
Европейското е само три седмици (а не месец, както се твърди в една реклама правена от някой аматьор). Ще ги изтраем още малко, пък и да сравним колко много са назад. Която и ТВ да вземе правата за европейско или световно ще се справи блестящо спрямо БНТ. Погледнете от веселата страна и не се ядосвайте на коментаторите - те просто толкова могат... т'ва е матриала...
+2
 
 
На ВСИЧКИ БЪЛГАРИ е осигурено БЕЗПЛАТНО ефирно излъчване на БНТ. За Пловдив от Копривките се излъчва БЕЗПЛАТНО и от цифров предавател. Повечето кабеларки / особено селските / са направени без никакво грамотно проектиране и сигнала е под всякаква критика. Важното е да се вземат парите на хората.
+2
 
 
и аз гледам без звук. коментатора и още по глупавите анализи само дразнят!
-3
 
 
По вашата логика .. дайте за хората които не изкарват повече пари да намалим данъците, цените в магазините, горивото .. само защото не могат да си го позволят.
+4
 
 
Дилемата само гледайте :D - Ние сме данъкоплатците -> Те получават заплати от държавата -> Те ни искат още пари за услугите си . :| как да не се чувстваш прецакан . Да не говорим за коментаторите , чух го да казва "той се опита да я КОПНЕ" , не да прехвърли вратаря , а да я КОПНЕ . Като че ли си гледам мача на село :D:D:D
+2
 
 
нищо ново от БНТ и епичните им коментатори
Коментарите са на публикуващите ги. Burgas24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.


Актуални Четени Теми
Нефтохимик прекърши Локомотив Авиа в първата си проверка
Цанко Цанков постигна нов световен рекорд
Букитата дават леко предимство на Хебър срещу Септември
Григор Димитров открива вечерната сесия в първия ден на Laver Cup
Двама аут за домакинството на ОФК Несебър срещу дубъла на Лудогорец

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@burgas24.bg

За реклама:
Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Бургазлии във facebook
RSS за новините
Статистика: