Спортен уикенд се оформя в Бургас

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
11:46 / 07.06.2012
582
Предстоящите почивни дни 9 и 10 юни се оформят в спортен уикенд за жителите и гостите на Бургас. Три изключително атрактивни спортни събития от общинския календар ще се проведат в морския град.

Спортният уикенд ще започне в събота /9 юни/ от 09.00 часа в спортна зала "Младост" в ж. к. "Славейков" с I - ви Балкански фестивал по бойни спортове "Млади приятели на полицията". Участие в него ще вземат над 300 участници /деца, юноши, девойки, мъже и жени/ от над 30 клуба от България, Албания, Сърбия, Гърция и Македония. Фестивалът има демонстративен и спортен характер и включва демонстрации по Таекуондо ITF, Таекуондо WTF, Кикбокс, Карате, Айкидо и Полицейска лична защита.

Събитието се организира съвместно от Oбщина Бургас, Спортна асоциация МВР, Спортен клуб "Свети Никола" - Бургас и Централен полицейски таекуондо клуб, а официалното откриване е в 12.00 часа в събота в спортна зала "Младост". 

На 9 и 10 юни в спортна зала "Бойчо Брънзов" в к-с "Изгрев" от 09.30 часа ще се проведе Държавният личен отборен шампионат по свободна борба за кадети.

Пак в събота ще бъде даден и стартът на гонките от традиционната за Бургас регата по уиндсърфинг "Флора` 2012". В състезанията, които ще се проведат в акваторията на Бургаския залив, ще се включат участници от Бургас, София, Поморие, Варна, Несебър, Приморско и Обзор. Организатори на регатата са Уиндсърф клуб "Бургас" и Общината.

Бургазлии и гости на града могат да наблюдават атрактивната и оспорвана водна надпревара от брега на плажа, крайморската алея или от терасата на Морското казино.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).