Състезател на "Кан Крум"- Бургас призьор в най-елитния турнир по конен спорт в България

Автор: Екип Burgas24.bg
Коментари (0)
13:48 / 05.06.2012
388
Повод за гордост на всички бургазлии, които обичат конния спорт донесоха състезателят на Клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас Пламен Радославов и 6-годишния кон Никита. Те отново зарадваха почитателите на елитния спорт в Бургас, като се класираха на призови места във всички паркури (надскачания) в клас Млади коне, които се проведоха в рамките на престижен турнир, кръг от Световната купа по прескачане на препятствия. Състезанието се проведе от 31 май до 03 юни на конна база "Ген. Крум Лекарски" в Божурище.

В два от паркурите Пламен и Никита се класираха на 4-тите места, а в 3-тия и най-голям паркур заеха престижното 3-то място, преодолявайки препятствие с височина 1.25 м за 38.78 сек. и 4 наказателни точки. В този клас от състезанието се включиха 20 състезателни двойки от 7 държави, а с класирането си двойката Пламен и Никита доказаха, че конния спорт в Бургас е на висота.

"Този турнир е най-престижното състезание в конния спорт в България, а с представянето си Пламен доказа, че в клуб по конен спорт "Кан Крум" - Бургас има състезатели на световно ниво. Изключително съм горд от постигнатото, защото няма друг екип, който да се е класирал на призови места във всички паркури, в които е участвал. Това е изключително впечатляващ успех, който показва, че конния спорт в Бургас се развива в правилната посока", каза председателят на бургаския клуб Георги Базотев.

Другият бургаски състезател - Сияна Базотева, също се подготвяше за участие в турнира, но коня, с който щеше да се представи тя се контузи преди състезанието.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 1
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@burgas24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Burgas24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Burgas24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).